Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam ponownie.

Dziękuję za zainteresowanie tematem. Mam wycenę od ekipy budowlanej na całość prac murarskich 27500zł, budowa w woj. świętokrzyskim.

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś orientacyjne wyceny od ekip budowlanych, napiszcie proszę. Ekipa z którą wstępnie dogadałem termin jest sprawdzona, budowali u szwagra w 2018 r. Kierownik budowy też nie miał większych zastrzeżeń. Pozdrawiam

Witam ponownie.

Dziękuję za zainteresowanie tematem. Mam wycenę od ekipy budowlanej na całość prac murarskich 27500zł, budowa w woj. świętokrzyskim.

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś orientacyjne wyceny od ekip budowlanych, napiszcie proszę. Ekipa z którą wstępnie dogadałem termin jest sprawdzona, budowali u szwagra w 2018 r. Kierownik budowy też nie miał większych zastrzeżeń. Pozdrawiam

U mnie dom 145 m2 po podłodze, 100 m2 powierzchnia zabudowy, fundament z bloczków, ściany z maxa, dwa stropy monolityczne, nadproża systemowe.

Ekipa bierze 37000 zł, druga ekipa 11000 zł za dach.

Edytowane przez kemot_p

Ja miałem dwie wyceny, w jednej miałem dokładnie wyszczególnione poszczególne etapy i za parter + poddasze (w tym wieńce, szczyty, kominy) było 46 tyś netto. (to była jedna z droższych wycen, ale dokładnie opisująca etapy).

Wybrałem ludzi, którzy budowali znajomym + obejrzałem kilka inwestycji i rozmawiałem z właścicielami, gdzie za całość domu z fundamentami aż po dach policzyli 72tyś brutto.

Dom 190m^2 użytkowej.

Też byliśmy zdziwieni że tak tanio. Okoliczni fachowcy wyceniali robociznę powyżej 50 tys. Jesteśmy po wylaniu stropów. Póki co, nie mam zastrzeżeń do ekipy. Nie muszę się prosić żeby ktoś się pojawił na budowie, bardzo ładnie murują, co nawet chwalił kierownik budowy. Na budowie jest czysto, żadnych śmieci, nawet ostatnio chudziaka pozamiatali. Jestem z nich bardzo zadowolona.

Śląsk: Dom z garażem prawie 160m2. W salonie antresola,płyta fundamentowa na 2kat. górniczą, strop monolityczny, wycena pod dach: 60tys netto. Dach 2 spadowy, dachówka, 150m2: 10tys robocizna. Wyceny z końca roku 2018 miałem od 50tys do 110 z dachem.

Wziąłem ekipę z polecenia od znajmoego. Prawie dogadałem się z góralami któzy budowali u sąsiada. Sąsiad po położeniu tynków przyszedł powiedzieć że dobrze zrobiłem bo u niego tynkarze mieli co równać

Dom ok. 160m2 bez garażu, prostokątna bryła z użytkowym poddaszem, dach dwuspadowy prosty.

Wycena od ekipy - 45tys za fundamenty, chudziak, ścianki (porotherm), strop terriva + 13tys. więźba dachowa pokryta papą. Przy dobrych wiatrach mówią, że około 120tys z materiałami i koparką pod fundament.

58tys za robociznę- warto, czy szukać dalej?