mateuszpawlik 18.03.2019 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 krycie dachu masz na myśli wraz z położeniem dachówki? Tak, położenie dachówki, montaż okien, okucia, elewacja komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazi1 19.03.2019 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Witam ponownie,Dziękuję wszystkim za wpisy. Proszę podrzućcie jeszcze ceny za zrobienie dachu, mam na myśli konstrukcję + pokrycie+ podbitkę, czyli na gotowo. Oczywiście, jeśli ktoś z Was ma osobne wyceny na prace murarskie, a osobne na dach. Wstępnie dostałem wycenę (koszty robocizny) na 15500zł za pokrycie blchodachówką, 18500 za pokrycie dachówką. Powier zchnia dachu wg projektu to 179 m2. Czy jest to wysoka kwota, czy do przyjęcia?? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszpawlik 20.03.2019 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Witam ponownie, Dziękuję wszystkim za wpisy. Proszę podrzućcie jeszcze ceny za zrobienie dachu, mam na myśli konstrukcję + pokrycie+ podbitkę, czyli na gotowo. Oczywiście, jeśli ktoś z Was ma osobne wyceny na prace murarskie, a osobne na dach. Wstępnie dostałem wycenę (koszty robocizny) na 15500zł za pokrycie blchodachówką, 18500 za pokrycie dachówką. Powier zchnia dachu wg projektu to 179 m2. Czy jest to wysoka kwota, czy do przyjęcia?? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Rozmawiałem ostatnio z dekarzem. Ceny w małopolskim są takie, że dach prosty, dwuspadowy wacha sie 60-80zl netto za metr. Przy bardziej skomplikowanym dachu 100-120zl. To jest koszt robocizny. Z pokryciem to juz sporo zależy co sobie wymyslisz. Dachówka klasyczna z akcesoriami, membraną, orynnowaniem wyjdzie wyjdzie w granicach 15tys. Dachowka prosta to kilka tys wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro_86 20.03.2019 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 U mnie dach dwuspadowy, kąt 35st, łącznie 150m2, bez deskowania- sama membrna+ dachówka cementowa BRASS: - robicnza 70zł/ netto/m2, ale umowę podpisywałem z końcem 2018, na dzień dzisiejszy dekarz powiedział że podniósł ceny, do ilu to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natama85 24.03.2019 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 U mnie 160m2 dachu, dwuspadowy z lukarną i 5 okien dachowych. 13600 na gotowości z rynnami i podbitką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManiRob 25.08.2019 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Czy ktokolwiek może mi powiedzieć czy koszt robocizny jaką dostałam od wykonawcy nie jest naciganiem nas... Za poziom 0 zawołał 19 tys zł, wydaje się bardzo dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szklarza 25.08.2019 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 200 m2 po podlogach, dom z poddaszem użytkowym, strop gęsto żebrowy, ściany z ceramiki, fundamenty z bloczków70 tyśpod Wrocławiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szklarza 25.08.2019 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Czy ktokolwiek może mi powiedzieć czy koszt robocizny jaką dostałam od wykonawcy nie jest naciganiem nas... Za poziom 0 zawołał 19 tys zł, wydaje się bardzo dużo Ja płacę 17400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachar121 25.08.2019 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 200 m2 po podlogach, dom z poddaszem użytkowym, strop gęsto żebrowy, ściany z ceramiki, fundamenty z bloczków 70 tyś pod Wrocławiem Ja za trzy kondygnacje(piwnicą z bloczki, parter i poddasze z silikatu szlachta 24), ścianki działowe silikat 12, dwa stropy monolityczne, dwa schody betonowe, konstrukcja dachową z odeskowaniem i o ppapowaniem 40k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachar121 25.08.2019 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 200 m2 po podlogach, dom z poddaszem użytkowym, strop gęsto żebrowy, ściany z ceramiki, fundamenty z bloczków 70 tyś pod Wrocławiem Ja za trzy kondygnacje(piwnicą z bloczki, parter i poddasze z silikatu szlachta 24), ścianki działowe silikat 12, dwa stropy monolityczne, dwa schody betonowe, konstrukcja dachową z odeskowaniem i o ppapowaniem 40k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szklarza 25.08.2019 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Ja za trzy kondygnacje(piwnicą z bloczki, parter i poddasze z silikatu szlachta 24), ścianki działowe silikat 12, dwa stropy monolityczne, dwa schody betonowe, konstrukcja dachową z odeskowaniem i o ppapowaniem 40k Może takie ceny są w pomorskim. Ja i tak wybrałem najtańszą ofertę, bez umowy, vat i podatku dochodowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachar121 25.08.2019 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Może takie ceny są w pomorskim. Ja i tak wybrałem najtańszą ofertę, bez umowy, vat i podatku dochodowego Ja również bez żadnych "zobowiązań". Porostu lokalny majster ze swoimi ludźmi i tyle. Wyceny w firmach budowlanych z prawdziwego zdarzenia zaczynają sie od 70k z vatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachar121 25.08.2019 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 A czy przyjedzie ekipa w równych strojach i troche lepszym samochodem i nową betoniarką czy majster z ekipą przypominającą łapankie z pod sklepu staw starym gruchocie gdzie różnicy w wykonaniu nie widać to po co przepłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 25.08.2019 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Najtaniej to wyjdzie samemu , wynajmując pomagiera 15 tys zostanie w kieszeni. 2 tygodnie roboty czysty zysk. Wiem że ludzie są leniwi albo nie mają czasu lub dwie lewe ręce szczególnie ci młodzi 20 kilkulatkowie. 3 lata temu za fundamenty wołali 5-6 tys za dom 100-120m małopolska/podkarpacie. Wiadomo place poszły do góry wtedy płaciło się 12zl/h teraz to ciężko znaleźć za 15zl. Pomocnik na czarno 150-200zl, majster 250-.... Za małą łazienkę firma u znajomej w tym tygodniu wzięla 6 tys tydzień pracy 2 osób ja to samo miałem zrobić z kumplem po pracy za pół tej ceny tylko z czasem krucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachar121 25.08.2019 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Najtaniej to wyjdzie samemu , wynajmując pomagiera 15 tys zostanie w kieszeni. 2 tygodnie roboty czysty zysk. Wiem że ludzie są leniwi albo nie mają czasu lub dwie lewe ręce szczególnie ci młodzi 20 kilkulatkowie. 3 lata temu za fundamenty wołali 5-6 tys za dom 100-120m małopolska/podkarpacie. Wiadomo place poszły do góry wtedy płaciło się 12zl/h teraz to ciężko znaleźć za 15zl. Pomocnik na czarno 150-200zl, majster 250-.... Za małą łazienkę firma u znajomej w tym tygodniu wzięla 6 tys tydzień pracy 2 osób ja to samo miałem zrobić z kumplem po pracy za pół tej ceny tylko z czasem krucho. U mnie "samemu" nie wchodzi w gre, pracuje na 3 zmiany do tego jakieś nadgodziny i zostaje trochę czasu na spanie i jedzenie, a po drugie nie znam się na budowlance. Nie wierzę w to jak laicy przy pomocy You Tub-a stawiają swoje domy, na początku mają zapał i chęci,a z upływem czasu tylko się męczą i jak najszybszym by chcieli skończyć swój wymarzony dom co nie zawsze wychodzi to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kicek3122 30.08.2019 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 U mnie "samemu" nie wchodzi w gre, pracuje na 3 zmiany do tego jakieś nadgodziny i zostaje trochę czasu na spanie i jedzenie, a po drugie nie znam się na budowlance. Nie wierzę w to jak laicy przy pomocy You Tub-a stawiają swoje domy, na początku mają zapał i chęci,a z upływem czasu tylko się męczą i jak najszybszym by chcieli skończyć swój wymarzony dom co nie zawsze wychodzi to dobrze. Umnie koszt 4xczteropak piwa i dwa litry wódki. Pracuje na 3 zmiany ogólnie z budową się nie spieszę nigdy tego nie robiłem jestem na etapie stropu.zaczalem we wrześniu 2018. Buduje z tatą od święta wskoczy szwagier.buduje troszkę za pomocą YouTube troskę za pomocą forum i sąsiada murarza.fakt bałagan mam ogromny na działce bo nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego ale naprawde budowlanka to nie statki kosmiczne troszkę chęci i się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 11.09.2019 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 czy majster z ekipą przypominającą łapankie z pod sklepu To że "wygląda jak" to nie problem. Gorzej jak ekipa faktycznie jest z łapanki - to nie kończy się najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts