Ins0mn1a 03.03.2019 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Witam wszystkich mam nadzieje ze ze chcą mi państwo pomocWiec chce wykonać izolacje tarasu(25mk) nad garażem(pomieszczeniem ogrzewanym)w następującej kolejności od dołu1 Warstwa spadkowa2 paroizolacja3 termoizolacja (xps 12cm)4 folia pw5 warstwa dociskowa6 membrana epdm7 płyty na podkładkachI tu moje pytania 1 warstwa spadkowa-jaki beton? Ile cm w najcieńszym miejscu?I czy ta warstwa będzie musiała być dylatowana skoro będzie pod termoizolacja ?2 jaki materiał wybrać na paroizolacje3 warstwa dociskowa czy taki sam beton jak na warstwę spadkowa jaka musi wynosić grubość tej warstwy? I czy pod sama membrane epdm jeszcze warstwe dociskowa czyms zabezpieczyc np zaprawa uszczelniajaca?4 dylatacje w warstwie dociskowej jak glebokie musza byc? Czy na cala grubosc warstwy dociskowej czy wystarczy do polowy?W przerwe dylatacyjna oczywiscie sznur dylatacyjny i zabezpieczyć taśmami uszczelniajacymi od gory na plasko?5 Epdm czy kleic po calej powierzchni czy ty tylko na wywinieciu na sciane i do profili czy tym samym klejem kleic do profili? Profile beda z renoplasta6 wywiniecie epdm na sciane, czy uzyc profili dociskowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Expert-Bud A.G. 19.05.2019 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Aleś zagmatwał sprawę, dostrzegłem twój post dopiero dzisiaj czy już ogarnąłeś temat czy potrzebujesz nadal rady? W razie potrzeby pisz na [email protected]Pozdrawiam, Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 19.05.2019 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 ^^ A co wstydzisz się pokazać nam maluczkim swa przeogromna wiedzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 26.05.2019 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2019 na beton układasz styropian z warstą spadkową na to dajesz folię EPDM na to agrowłókninę i cała filozofia na agrowłókninę kamień i płytki czy jak tam chesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts