Evita 19.10.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Szukam kontaktu z właścicielami domu dostępnego (laureata konkursu 2001) prezentowanego na łamach Muratora 11/04. Być może są na tym forum?Również buduję dom nowoczesny, choć według projektu indywidualnego i mam konkretne pytania dotyczące np. wykonania stropodachu nad parterem, drewnianego tarasu na poziomie gruntu. i inne.Bardzo proszę o odzew.PS. Dom piękny, bardzo mi się podoba. Prosto, przestrzennie i bez zadęcia. A te widoki za oknami .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.11.2004 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Dom też mi się podoba , ale mojej rodzinie nie. Chyba są bardzo przywiązani do tradycyjnego spojrzenia na dom. Gdy patrzę na te zdjęcia to wydaje mi się że życie w takim domu to tak jakby się było na wiecznych wakacjach w letnim domku otoczonym lasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoda 15.11.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Jesteśmy właścicielami i mieszkańcami Domu Dostępnego prezentowanego na łamach listopadowego Muratora. Cieszy nas, że nie tylko nam ten projekt się spodobał. Chętnie odpowiemy na pani pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evita 10.12.2004 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Dobry wieczór,Odzywam się dopiero teraz, bo nie spodziewałam się już żadnej odpowiedzi na moje zapytanie i dość długo nie zaglądałam na Forum. Bardzo się ciesze, że Państwo się odezwali. Wasz dom szalenie mi się podoba, jest naprawdę piękny, a zarazem bezpretensjonalny. Dawniej sama byłam miłośniczką tradycyjnej architektury, ale z czasem zaczełam gustować w takich właśnie nowoczesnych domach. Może do tego też trzeba dojrzeć?Ale do rzeczy. Razem z mężem również marzyliśmy o własnym domu, dlatego zdecydowaliśmy się na budowę. Budujemy dom według projektu indywidualnego, niewielkiej, ale uznanej w środowisku arch. pracowni MAAS. Chciałabym bardzo poznać Państwa doświadczenia z budowy stropodachu - chodzi mi głównie o skuteczną izolację. W Państwa domu płaski dach jest nad całym budynkiem, więc myślę, że ten temat macie Panstwo dobrze opracowany. U nas stropodach będzie jedynie nad garazem, którego bryła jest "przyklejona" do domu. Oczywiście cała rodzina straszy nad wiecznymi kłopotami z przeciekającym stropodachem, włażeniem na dach w sezonie zimowym i odgarnianiem zalegającego śniegu, itd. Staramy się nie ulegać tym czarnym myślom, ale chętnie posłuchamy Państwa zdania na ten temat.Druga sprawa to duże przeszklenia. I u nas będzie jedno duże przeszklenie w ścianie szczytowej. Obecnie poszukujemy informacji o wykonawcach okien bezramowych. Czy macie Państwo jakies doświadczenia w tej kwestii? A jak funkcjonują duże okna zimą? Nie chciałabym tak od razu zasypywać Was pytaniami, ale po krótce wspomnę jeszcze o nurtującym mnie problemie pompy ciepła, drewna na tarasie, nawierzchni (z kostki?) przed Waszym domem, która pięknie przerasta trawą itd. itd.Będę bardzo wdzięczna za choćby krótką odpowiedź.Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts