Adrian882 03.03.2019 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Mam do Was takie pytanie, wiadomo że nie każdego stać na ekipe itd a chciałby sobie coś robić powoli nawet samAle do rzeczy, co sądzicie o budowie domu prostego (prosty prostokąt 8x11m) z pustaka pianowego i narożniki robić na pianowej zaprawy murarskiej (tytan) (35zl za sztukę) a dalej mury po prostej kleic na piance montażowej? (12zl/szt.)? Pomysl stąd że czytałem trochę o tych pianach i podobno są bardzo podobne, a taka budowa jest bardzo przyjemna szczególnie jeśli ktoś jest zdany na siebieNo ale czekam na wasze zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 03.03.2019 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Ja sobie ścianki działowe stawiałem na strychu pianką z ytonga , trzyma to jak diabli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian882 03.03.2019 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 To wiem, a mi chodzi o zwyczajna piankę niskoprężną i chodzi o ściany nośne, a nie działowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 04.03.2019 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Po co ci narożniki na kleju piankowym, zrób wszystko na zwykłej pianie montażowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian882 07.03.2019 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 Odświeżam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian882 07.03.2019 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 Andrzej, ale bez żartów, chodzi o to żeby narożniki jednak były klejone na takim materiale sprawdzonym, najprawdopodobniej klej to będzie, pytam po prostu czy mury po prostej można dać na takiej piance czy raczej to nie przejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 08.03.2019 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Nie oszczędzaj na tym, czego później nie można zmienić i od czego zależy stabilność konstrukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 08.03.2019 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Klejenie ścian nośnych na piankę PU czy też klej PU to zdecydowanie nieporozumienie. Moim zdaniem spoina powinna mieć wytrzymałość na ściskanie zbliżoną do wytrzymałości elementu murowego a nie kilka razy słabszy i do tego dosyć odkształcalny .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts