Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cieknący z odpływu wc podwieszany geberit pomocy

murek12

Recommended Posts

Witam!

Piszę temat z nadzieją, że ktoś mi tutaj pomoże. Posiadam wc podwieszany, marka stelaża to grohe, misa to cersanit. Wc użytkowałem 3-4 lata bezproblemowo, jednak ostatnimi czasy zaczął mi przeciekać od dołu, brudna jest fuga przy łączeniu miski z płytkami. Sytuacja jest o tyle nietypowa, że nie cieknie on non stop tylko czasami, mam wrażenie że raz dziennie wieczorem. Wycieknie jakaś określona ilość wody i przestaje dalej ciec, wszystko wysycha. Jako że posiadam assistance domowy, zadzwoniłem po hydraulika. Przyjechał chłopaczek, stwierdził, że to uszczelki odpływowe, pijechał kupił zamontował i efekt ten sam. Drugi raz już się nie pojawił, może to i lepiej bo chyba chłopak nie ma za bardzo pomysłu co z tym zrobić. Może ktoś ma jakąś sugestie? Albo namiar kto się na tym zna?:(

na oko to też mógł zrobić za długa i przecisnąć uszczelkę

osobiście miałem problemy z niefirmowymi zestawami (nie pamiętam nazw,jeden jakiś polski na R), po wymianie na geberita dociętego zgodnie z załączoną instrukcją problem znikał

jeśli nie chcesz tego robić sam to znajdż hydraulika , który wie jak to zrobić, ustal ze chcesz zestaw grohe czy geberit (albo kup go wcześniej sam) założony zgodnie z instrukcją i że człowiek ci da gwarancję na robotę

W tym zestawie co on mocował była rura i dwie uszczelki. Jak patrzyłem zestawy Grohe to widziałem osobno tę rurę i jedną dużą uszczelkę. Wymienić samą uszczelkę czy rurę i dwie uszczelki? Wolałbym wziąć jakiegoś hydraulika, który zna się na rzeczy niż samemu z tym walczyć by zminimalizować zamieszanie w wc. Niestety w Warszawie ciężko mi na razie kogoś sensownego znaleźć. Jeden się chwalił na facebooku jaki to on magik, a jak mu opisałem problem to przestał się odzywać, chyba go też problem przerósł. Kolejny miał się odezwać w weekend też zamilkł jak go chyba zapytałem czy wystawia rachunek. Może macie kogoś godnego polecanie w Warszawie na zielonej Białołęce?