Damianek92rr 03.03.2019 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Cześć wam słuchajcie tak jak na zdjęciu obydwa szare kolanka wymieniłem górne i to gdzie strzałka czerwona bo oba poprzednie miały z 15lat i popękały problem w tym,że jedno można włożyć a drugie już nie rury po prawej stronie nie cofnę do tyłu bo ona jest jakoś tam przytwierdzona tak,że albo ciąć albo cofnąć się nie da.Od góry też idzie rurka gdzie kolanko nachodzi 50/45 a potem drugie na to też 50/45 i problem był z włożeniem..bo tak jak mówię kolanko 50/45 na rurkę górną naszło ale drugie 50/45 nie wejdzie bo nie mogę tej rury cofnąć po prawej stronie do tyłu by móc wcisnąć tam kolanko.. no to przyciąłem fabryczne kolanko 50/45 trochę i wcisnąłem ale mimo to i tak tam kapie jak kreska czerwona na zdjęciu.Tego nie da się do tyłu wepchnąć bo nawet podejścia nie ma by się zaprzeć Czy da się to łatwo jakoś naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damianek92rr 03.03.2019 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 tutaj fotka bo zapomniałem dodać https://zapodaj.net/5c80ad8483bb7.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.03.2019 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 w dogodnym miejscu przecinasz rurę i używasz mufy (dwuzłączki, dwukielicha, nasuwki), ucięte kolana wywalasz bo pewnie uciąłeś za krótko i uszczelki nie załapały (chyba ze nie włożyłeś uszczelki lub ją uszkodziłeś), po cieciu pcv krawędź fazujesz i używasz smarowidła jakiegoś do składania aha jeszcze jedno: w kielichu tej starej rury gdzie przeciek oczywiście zmieniłeś uszczelkę na nową? bo jeśli nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kudlaty69 03.03.2019 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Spróbuj przed przecięciem rury i użyciem mufy Kolanko PCV nastawne - jest ono skręcane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 04.03.2019 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 skręcane kolanko nastawne pcv to najgorszy szit jaki może być i nie polecam nikomu jego stosowania, chyba że się ktoś lubi pakować w kłopoty na własne życzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts