Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kapie z rurki jak na zdjęciu help

Damianek92rr

Recommended Posts

Cześć wam słuchajcie tak jak na zdjęciu

obydwa szare kolanka wymieniłem górne i to gdzie strzałka czerwona bo oba poprzednie miały z 15lat i popękały problem w tym,że jedno można włożyć a drugie już nie rury po prawej stronie nie cofnę do tyłu bo ona jest jakoś tam przytwierdzona tak,że albo ciąć albo cofnąć się nie da.Od góry też idzie rurka gdzie kolanko nachodzi 50/45 a potem drugie na to też 50/45 i problem był z włożeniem..bo tak jak mówię kolanko 50/45 na rurkę górną naszło ale drugie 50/45 nie wejdzie bo nie mogę tej rury cofnąć po prawej stronie do tyłu by móc wcisnąć tam kolanko.. no to przyciąłem fabryczne kolanko 50/45 trochę i wcisnąłem ale mimo to i tak tam kapie jak kreska czerwona na zdjęciu.Tego nie da się do tyłu wepchnąć bo nawet podejścia nie ma by się zaprzeć

Czy da się to łatwo jakoś naprawić? :)

w dogodnym miejscu przecinasz rurę i używasz mufy (dwuzłączki, dwukielicha, nasuwki), ucięte kolana wywalasz bo pewnie uciąłeś za krótko i uszczelki nie załapały (chyba ze nie włożyłeś uszczelki lub ją uszkodziłeś), po cieciu pcv krawędź fazujesz i używasz smarowidła jakiegoś do składania

aha jeszcze jedno: w kielichu tej starej rury gdzie przeciek oczywiście zmieniłeś uszczelkę na nową? bo jeśli nie...