viktoria23 19.10.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Witam .. pytanko , może ktoś już robił. Ile może kosztowąc wymiana całej instalacji C.O w kostce ? , a najlepiej to C.W.U też .. ale narazie C.O Pozdrawiam viktoira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 19.10.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Witam .. pytanko , może ktoś już robił. Ile może kosztowąc wymiana całej instalacji C.O w kostce ? , a najlepiej to C.W.U też .. ale narazie C.O Pozdrawiam viktoira do 15 tyś C.O. i C.W.U w tym grzejniki materiały robocizna wkład do komina Gazowy podgrzewacz zasobnikowy na ciepłą wodę. NIE ODŁĄCZYŁEM SIĘ OD ELEKTROWNI więc ogrzewanie mam z sieci miejskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viktoria23 19.10.2004 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 dzięki .. to nie wydaje się dużo w porównaniu z opiniami tu na forum ze za wymiane instalacji 30tyś. a czy piec/kociół tez w tej cenie masz?, czytam "zasobnikowy podgrzewacz" ale to chyba do wody kąpielowej a nie kaloryferowej ... i czy ta wymiana dała jakieś korzyści ?pozdr. viktoria23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 19.10.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 dzięki .. to nie wydaje się dużo w porównaniu z opiniami tu na forum ze za wymiane instalacji 30tyś. a czy piec/kociół tez w tej cenie masz?, czytam "zasobnikowy podgrzewacz" ale to chyba do wody kąpielowej a nie kaloryferowej ... i czy ta wymiana dała jakieś korzyści ? pozdr. viktoria23 Pieca nie mam bo tak jak napisałem zostałem przy ogrzewaniu miejskim. Natomiast jeśli chodzi o podgrzewacz to on słuzy do ciepłej wody użytkowej ( mam cyrkulacje - to jest jednak komfort nie czekać na ciepła wode) Wymiana rzadko daje korzyści, bo ilez bedzie Ci się zwracała nowa instalacja i piec oraz docieplenie budynku plus jeszcze wyniana okien - myśle że długo a kiedy się zwróci to należałoby znów kupic nowy piec. Nie ocieplam też domu ze wzgledów estetycznych ( dom kostka ale obkładany kamieniem który mi sie podoba wiec szkoda mi tracić urok takiej elewacji obkladając ją styropianem. Wole dopłacic do ciepła z elektrowni na dogrzanie poza tym u mnie często się wietrzy nawet zimą więc znów bede miał straty ciepła. Wymieniałem instalacje bo juz miała ponad 40lat i była mocno skorodowana . Zastanów się nad motywani remontu swojej instalacji i nad potencjalnymi korzysciami w porównaniu do zainwestowanych kwot w piec i remont co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejS 15.11.2004 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Podłączenie pieca, 11 grzejników i wkład do komina bez materiałów 2500 PLN - instalacja w miedzi. Łazienki 2: wymiana rur ciepłej i zimnej wody (rury stalowe), wymiana odpływów żeliwnych na plastiki całość bez materiałów 700 PLN. Generalnie liczą od punktu ja zgodziłem się za całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viktoria23 29.11.2004 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Witam .. pytanko dla Pana co pisał ostatniego posta: Nie bardzo rozumiem .. za wymiane instalacji ktos od Pana wziął tylko 2500+700??? niewydaje mi sie to duzo ..Pozdrwiam i prosze o namiar na wykonawce na priva pzodr.ivona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viktoria23 29.11.2004 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Prosze o namiar na wykonawców na priva. na hydraulika i na firmę pozdr.ivonaPS. czy dostał Pan wiadomść na priva .. odpisałam na Pana maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts