bruder963 05.03.2019 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 Witam, szukam drzwi bezprzylgowych. Problem polega na tym, że nie chciałbym powiększać otworów drzwiowych. Otwory mają około 90,5 cm szerokości i 206 cm wysokości (podłoga jest już położona). Czy znacie jakieś firmy, które oferują takie drzwi? Zazwyczaj ościeżnica do drzwi bezprzylgowych wymaga szerszego otworu: min. 92 cm. Będę wdzięczny za każdą propozycję. W katalogu firmy Asilo podają tylko jeden wymiar - bez wyszczególnienia ościeżnicy bezprzylgowej. Na końcu katalogu podają 2 typy zawiasów - widoczne i ukryte. Czy te ukryte są równoznaczne z drzwiami bezprzylgowymi czy może są to zwykłe drzwi ale z ukrytym zawiasem? Niestety dużo złego naczytałem się o drzwiach tej firmy więc z chęcią poznam inne propozycje. Pozdrawiam i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 05.03.2019 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 Mam Asilo i polecam, mozesz miec drzwi bezprzylgowe z widocznymi i ukrytami zawiadami. Ja mam z widocznymi. Nie wiem co zlego sie naczytales bo moim zdaniem te drzwi sa swietne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1982 06.03.2019 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Z bezprzylgowych polecam Polskone seria Sempre, są super, na wysokość z tego co pamiętam otwór miałem 208cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 06.03.2019 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Porta ma drzwi, które wejdą w te otwory. DRE wymaga równo 91cm i nie ma możliwości ich wcisnąć w mniejszy otwór - takie info mamy od sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.03.2019 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 DRE jest faktycznie szersze(i wyższe, nie mieści się w 206cm), bo sama ościeżnica ma 87cm+zawias ok 3cm. Można się pokusić i samo podkucie miejsc na zawias. W 90 cm problemu zmieści się Porta. Asilo także, bo u nich 88cm obejmuje wymiar włącznie z zawiasem a raczej grubą ościeżnicą w której ukryty jest zawias. Asilo ma tylko drzwi bezprzylgowe w tym opcję widocznych zawiasów. Także nie wiem co złego można o nich mówić? Miewam reklamacje jak we wszystkich drzwiach (ktoś kto mówi że ich nie ma zwyczajnie kłamie albo jest za krótko na rynku) i wiem, że serwis u nich działa. Ogólnie - nie mam zastrzeżeń do ASILO - są warte swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 11.03.2019 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Asilo jak dla mnie też są OK. Reklamacje jak u wszystkich. Potrafią wyjść z twarzą z takich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 11.03.2019 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Witam, szukam drzwi bezprzylgowych. Problem polega na tym, że nie chciałbym powiększać otworów drzwiowych. Otwory mają około 90,5 cm szerokości i 206 cm wysokości (podłoga jest już położona). Czy znacie jakieś firmy, które oferują takie drzwi? Zazwyczaj ościeżnica do drzwi bezprzylgowych wymaga szerszego otworu: min. 92 cm. Będę wdzięczny za każdą propozycję. W katalogu firmy Asilo podają tylko jeden wymiar - bez wyszczególnienia ościeżnicy bezprzylgowej. Na końcu katalogu podają 2 typy zawiasów - widoczne i ukryte. Czy te ukryte są równoznaczne z drzwiami bezprzylgowymi czy może są to zwykłe drzwi ale z ukrytym zawiasem? Niestety dużo złego naczytałem się o drzwiach tej firmy więc z chęcią poznam inne propozycje. Pozdrawiam i dziękuję. W takich otworach mam 9 sztuk bezprzylgowych drzwi Porta. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wędrowniczek 29.03.2019 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Porta ma drzwi, które wejdą w te otwory. DRE wymaga równo 91cm i nie ma możliwości ich wcisnąć w mniejszy otwór - takie info mamy od sprzedawcy. A tutaj małe zaskoczenie, bo u mnie według pomiarów szerokość otworu na drzwi miała 89,9 oraz 90 cm i nie było problemu z drzwiami DRE - model Reva 1 bezprzylgowe zamontowane i nie było potrzeby poszerzania otworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 08.04.2019 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Otwory podawane są z luzem montażowym. Czasem zmniejszenie luzu o 5-10mm nie szkodzi na jakości montażu - czytaj ilości pianki pomiędzy murem a ościeżnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 09.04.2019 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Sama ościeżnica prosta w DRE do 80ek ma 890mm, a z luzem montażowym ma 912mm więc wejdzie. Jak otwór jest nierówny to i pianki się jeszcze tam trochę upchnie . Choć dla mnie to trochę mało na aplikację piany. Patrząc na takie upychanie na ciasno ościeżnicy to wejdzie więcej drzwi na stałej ościeżnicy. 80ki w Erkado mają 892mm, w Invado 888mm, w Vosterze też 888mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts