Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolacja balkonu - koszt za m2

adrianopel

Recommended Posts

Witam,

chcę wykonać izolację balkonu w nowym domu jednorodzinnym (łącznie 7m2). Balkon w tej chwili jest w stanie surowym tzn zazbrojony beton wylany przy okazji stropu.

Ekipa, z która rozmawiałem na temat wykonania mówiła, że będą robić wartwę spadkową, kilka warstw folii, styropian, papa, wylewka docelowa, blacha. Kolejność przypadkowa i może coś pominąłem. W każdym razie mam ich z polecenia i mam nadzieję, że będzie solidnie.

Koszt za m2 jaki mi podali (materiał + robocizna) to około 300-320zł. Wydaje mi się strasznie dużo ale nie znam się na tym więc chciałbym prosić o poradę czy to jest cena standardowa przy okazji takiej pracy? Wiem, że naciągaczy nie brakuję więc chcę skonsultować się kimś kto zna lepiej temat. Jeśli rzeczywiście tyle to kosztuje to ok, wolałem jednak zapytać.

Dziękuję za pomoc

Cena wydaje się dość wysoka , jednak jeśli zrobią to fachowo to obędzie się bez kłopotów przez wiele lat

https://kb.pl/porady/izolacja-tarasu-i-balkonu-prawidlowe-wykonanie-ceny-porady-uzytkowe/

Powyżej zamieściłem link jak to może wyglądać.

A cena cóż za całość zapłacisz ok 2 tyś. więc nie jest to, aż tak wiele, a jeśli ekipa jak sam wiesz jest ok to myślę, że warto.

Mają być oczywiście warstwa spadkowa, w sumie 4 wartwy folii, jedna warstwa papy, styropian 2cm i montaż profilu balkonowego (jego kupię sam), kolejność warstw przypadkowa, napisałem tylko co jest w cenie.

Balkon ma być na końcu gotowy do montażu balustrady i pomalowania betonu żywicą lub jakąś farbą.

To wszystko za 300zł za m2. Cena ok?

Edytowane przez adrianopel