Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt NEPTUN pracownia MTM STYL (Domy w stylu)

Recommended Posts

Jestem bliski zakupu projektu Neptun dr z MTM Styl.

http://www.mtmstyl.com.pl/projekt.asp?id=114

Projekt zrobiony od razu pod technologię szkieletową, czyli omięłaby mnie adaptacja z tradycyjnego, poza tym mam wjazd na działkę od płd-zach. więc taki projekt w lustrzanym odbiciu, czyli garaz od lewej wydaje mi się idealny.

Z góry dziękuję za wszelkie uwagi

Nie rozumiem Twojego pytania...

Widziałem tutaj wiele cennych uwag pod adresem różnych projektów dlatego napisałem. Jeśli projekt okazałby się ewidentnym bublem, i ktoś z forumowiczów zauważyłby to, oczyiwście, że zrezygnowałbym z kupna.

Pytam, póki jeszcze mogę, lepiej teraz niz pżniej, prawda?

I co ? Liczysz na to, że Cie odwiedziemy od zakupu czy co?

Gość M@riusz_Radom

Tu nie ma nic do rozumienia ;) Zapytaj czy inni widzą jakies wady, czy coś by poprawili itd itp ;) Na Twoje pytanie można jak na razie odpowiedzieć :

Fajny/Kiepski/Może być :)

A moja uwaga jest taka : Jak dla mnie zbyt mały salon, mozna wygospodarowac więcej miejsca kosztem kuchni i kącika jadalnego.

Odpowiedź fajny/kiepski/może być też jest ok, chociaz o gustach sie nie dyskutuje.

Ale brak kominka, jak ktoś zauważył, to już poważna jak dla mnie wada.

Że nie ma okien od południa, to wiedziałem, ale z tym akurat najmniejsy problem.

Tu nie ma nic do rozumienia ;) Zapytaj czy inni widzą jakies wady, czy coś by poprawili itd itp ;) Na Twoje pytanie można jak na razie odpowiedzieć :

Fajny/Kiepski/Może być :)

A moja uwaga jest taka : Jak dla mnie zbyt mały salon, mozna wygospodarowac więcej miejsca kosztem kuchni i kącika jadalnego.

Jest nieźle, ale podobne uwagi jak dał pattaya:

Jeżeli już to:

1) nie łaczyłbym garażu z użytkową, garaż z osobnym wejściem i o tyle jakieś 1,5 metrz szerszy,

2) pomieszczenie gospodarcze scaliłbym z kuchnią (dosyć miejsca na śmieci w garażu.

3) zamiast ostatniego segmentu pawlacza w korytarzu kominet (może być wtedy trójszybowy i będzie go widać, i z restu, i z jadalni, i z kuchni),

4) zamiast dużego komina w kuchni tylko wywieka na dachu z nad kuchenki,

5) jak się uprzeć to piec można zamknąć w szafie pawlaczowej obok kominka na jednym bloku kominowym (rura pod podłogą z zewnątrz i wentylacja grawitacyjna w tym samym bloku, można też sięszarpnać na zamknietą komorę spalania),

6) brakują z 2 okna na północnej ścianie do restu i jadalni no i okienko w garażu, ale ich brak to pewnie projektowanie pod zabudowę bliźniaczą,

7) jeżeli wytłuc ściankę działową między jadalnią, a restem to będzie pikna przestrzeń, a i sypialnię 10,3 można powiększyć,

8) stryszek się przyda na różne śmieci strażakom podpadające i awaryjne suszenie prania.

Ogólnie bryła fajna, jest jeszcze problem z gościami qkającymi do zlewozmywaka :wink: