siostra0202 07.03.2019 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 czy da się zrobić? przy założeniu, że blaty na wysokości 90cm, piekarnik i płyta standardowe to jeśli się da pomiędzy wcisnąć szufladę (na sztućce) to jaka byłaby mniej więcej jej wysokość? ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markopollo 07.03.2019 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 WitamCo masz na myśli mówiąc standardowy piekarnik oraz płyta? Znaczy elektryczna? może indukcja?Zazwyczaj pod piekarnikiem jest montowana zaślepka lub szuflada z frontem wysokości 110 -115 mm (oczywiscie wymiar wewnetrzny jest mniejszy).Jeśli piekarnik zostanie zamontowany jako pierwszy w korpusie nad piekarnikiem pozostanie przestrzeń która można wykorzystać na szufladę. Oczywiście wszystko zależy od rodzaju płyty i piekarnika. Wada takiego rozwiązania jest obniżenie wysokości piekarnika (cięższy dostep-schylamy się jeszcze niżej niż przy standardowym rozwiązaniu).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariater 07.03.2019 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 Witam, Tez mialam taki pomysl, ale mi go wyperswadowano, albowiem: szuflada bedzie w miejscu troche cieplejszym, niz reszta szafek, podobniez moze sie troche zwichrowac - wypaczyc, prowadnice utracic rownoleglosc itd.; sztucce, jak to sztucce, czasami ktorys sie przesunie, moze o cos zaczepic albo sie zaklinowac - niebezpieczenstwo dla plyty. Nie wiem, ile jest w tym racji, ale szuflade zrobilam z boku plyty, i - "pani jest zadowolona". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siostra0202 09.03.2019 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 dziękuję bardzo za odpowiedzi wymyśliłam inne rozwiązanie - zrobię szufladę na dole pod piekarnikiem i będę tam trzymać dodatkowy rozkładany blat roboczy taki mini stolik turystyczny niezintegrowany z resztą kuchni bo to też mi będzie potrzebne. Dzięki za nakierowanie na odpowiednie tory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts