Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szuflada pomędzy piekarnikiem a płytą indukcyjną

siostra0202

Recommended Posts

Witam

Co masz na myśli mówiąc standardowy piekarnik oraz płyta? Znaczy elektryczna? może indukcja?

Zazwyczaj pod piekarnikiem jest montowana zaślepka lub szuflada z frontem wysokości 110 -115 mm (oczywiscie wymiar wewnetrzny jest mniejszy).

Jeśli piekarnik zostanie zamontowany jako pierwszy w korpusie nad piekarnikiem pozostanie przestrzeń która można wykorzystać na szufladę. Oczywiście wszystko zależy od rodzaju płyty i piekarnika. Wada takiego rozwiązania jest obniżenie wysokości piekarnika (cięższy dostep-schylamy się jeszcze niżej niż przy standardowym rozwiązaniu).

pozdrawiam

Witam,

Tez mialam taki pomysl, ale mi go wyperswadowano, albowiem:

szuflada bedzie w miejscu troche cieplejszym, niz reszta szafek, podobniez moze sie troche zwichrowac - wypaczyc, prowadnice utracic rownoleglosc itd.;

sztucce, jak to sztucce, czasami ktorys sie przesunie, moze o cos zaczepic albo sie zaklinowac - niebezpieczenstwo dla plyty.

Nie wiem, ile jest w tym racji, ale szuflade zrobilam z boku plyty, i - "pani jest zadowolona".

Pozdrawiam

dziękuję bardzo za odpowiedzi :) wymyśliłam inne rozwiązanie - zrobię szufladę na dole pod piekarnikiem i będę tam trzymać dodatkowy rozkładany blat roboczy :) taki mini stolik turystyczny niezintegrowany z resztą kuchni bo to też mi będzie potrzebne. Dzięki za nakierowanie na odpowiednie tory ;)