iwona 213 19.10.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Ludziska powiedzcie mi czy jest sie czym niepokoic. Na poddaszu od środka są mokre plamy na folii dachowej, czy to znaczy ze coś ekipa spaprała i przecieka dach?? Dach skonczyli robić w zeszłym tygodniu, a robili go cały czas w deszczu, możliwe więc, że folia przemokła jak jeszcze nie było dachówki i dlatego te plamy?? pomóżcie bo za tydzień chcemy ocieplać poddasze, a w tym wypadku nie wiem co robic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 19.10.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 plamy raczejnie są od wysychania, ale sprawdź, może to są plamy z oleju z piły? moim się tak trochę ulewało w kilku miejscach. a jak jest mokre, to trzeba sprawdzić dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 19.10.2004 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Radziłbym poczekać aż wyschnie folia oraz do następnego deszczu.Może się okazać, że źle sa ułożone dachówki oraz rozwarstwiona folia (przecierka itp). Normalnie przy pełnowartościowej folii nie powinno cieknąć nawet jeżeli pod dachówkę wiatr wwieje trochę wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 19.10.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 U mnie na foli wysokoparoprzepuszczalnej też pojawiło się pare (5-6) takie małych plamek (średnica około 3-4cm) i to tylko na zakładach i tylko na wysokości jętek. Sprawdzałem te plamy i są raczej tłuste niż mokre. Dach jest kryty dachówką i w żadnym miejscu nie przecieka (sprawdzałem podczas obfitych opadów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona 213 19.10.2004 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 sprawdze dzisiaj dokladnie czy to sa mokre plamy czy tluste, ale nie wydaje mi sie zeby to byly plamy z oleju bo bylo ich dosc sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 19.10.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Hej, u mnie też pojawiły się takie plamy. Wyglądają jak zacieki, ale jak włożyłam rękę pod folię i obmacałam dachówkę a nawet trzymałam tam rękę (wtedy padało!) to było sucho! A wydaje mi się, że od ostatniej wizyty takich zacieków (potem są suche) jest więcej. Czy jest się czym martwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona 213 19.10.2004 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 bylam na budowie, i ekipa przekonywala mnie ze to sa plamy z oleju, jak dotykalam faktycznie nie bylo mokre, jednak martwi mnie fakt ze dzisiaj bylo o wiele mniej tych plam niz dwa dni temu, oby popadal jutro deszcz to sprawdze jeszcze raz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOSEPH 19.10.2004 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 NIE !!! niech nie pada bo jutro trochę muszę zrobić poczekajmy do poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona 213 19.10.2004 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 hmmm a ja w poniedzialek chcialam ocieplac dach na poddaszu, a jesli nie upewnie sie ze dach nie przecieka nie zaczne ocieplac..... ale niech ci bedzie poczekam do poniedzialku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOSEPH 19.10.2004 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 wieeeeeelkie dzięki fajnie jakby można tak było "ustawiać sobie pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 20.10.2004 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Słuchajcie - a skąd te plamy oleju?Przecież na tej wysokości nic się nie robi co wymagałoby smarowania itp.Jakoś wygląda to podejrzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimas 20.10.2004 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 u mnie takie plamki oleju tez wystepują ale mam balchodachówke. Kupiłem blachodachówke pruszyński, każdy arkusz był lekko nasmarowana jakby olejem, wydaje mi sie że po założeniu jej na dach podczas nagrzania na złamaniach olej ten zaczoł skapywac na folie ! ? i to od tego te plamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 20.10.2004 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Folia się brudzi bardzo łatwo, przekonałam się bo sama z mężem ją kładłam. Przez jakiś czas, nim ułożona została cała dachówka część folii narażona była na kontakt z deszczem, który do czystych nie należy i pewnie stąd te zacieki. Martwi mnie, że ich chyba jest więcej niż na początku, czyli że gdzieś tam zacieka. Fakt, że nigdy nie przemaka. Czy to różnica? Czy można kłaść ocieplenie skoro woda nie kapie a tylko lekko plami i zaraz wysycha (przynajmniej mam taką nadzieję)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 22.10.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Hej, i jak tam użytkownicy (chyba) cieknących dachów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona 213 22.10.2004 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 u nas to jednak na 90% plamy z oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 22.10.2004 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 iwona 213 - to co napiszę jest z pewnością mało wytworne niemniej prawdziwe.Cieśle czy też dekarze mają niestety nawyk oddawaniu moczu bez schodzenia z dachu. Zbyt długo to trwa i nie opłaca im się to czasowo.Weż i tę ewentualność pod uwagę. O plamach z oleju na dachu to raczej zapomnij.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona 213 22.10.2004 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 hehe dobre, ale nie wydaje mi sie zeby to byly plamy z moczu, sa to niewielkie plamy, srednicy od 3 do 10 cm. A olej jest mozliwy na dachu, ze sprzetu ktorym docinali dachowke pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 22.10.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 iwona 213 - to co napiszę jest z pewnością mało wytworne niemniej prawdziwe. Cieśle czy też dekarze mają niestety nawyk oddawaniu moczu bez schodzenia z dachu. Zbyt długo to trwa i nie opłaca im się to czasowo. Weż i tę ewentualność pod uwagę. O plamach z oleju na dachu to raczej zapomnij.... Yogi Ty sie Boga nie boisz?Wielka mi przyjemnośc bujac sie na łatach w trakcie tak zajmującej czynnosci.Wydawalo mi sie iż oddawanie moczu to nie nawyk a normalna czynność fizjologiczna.Pracuje jako dekarz od kilku lat i ani mnie ani moim ludziom NIGDY nie zdarzyło sie robić to na dachu.Owszem widziałem pewnego blacharza który sikał do rynny ale wisiał przypięty pasami i mogłby nie zdążyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.10.2004 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 a ja słyszałem, że majster stojąc na kalenicy przed rozpoczęciem potrzeby fizjologicznej zawołał na dół "eeeeeeee, młody łapaj sznur !!!!!!" czy to prawda to nie wiem, tylko słyszałem iwona 213 tylko dlaczego docinali dachówki na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona 213 23.10.2004 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2004 hmm..... nie wiem dlaczego docinali na dachu, ale szczerze mowiac na zadnej budowie nie widzialam zeby dachowke docinali na ziemi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts