meow_fiz 10.03.2019 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Witajcie, Posiadam zamontowaną pompę ciepła monoblock Samsung EHS 9KW. Pompa po uruchomieniu pracuje jakiś czas prawidłowo, następnie zamarza do połowy od góry i zaczyna coraz głośniej pracować, a temperatura w obiegu zaczyna spadać (np. przy 5 stopniach na dworze pompa pracowała dobrze przez kilkanaście godzin). Pompa zamarza do połowy i nie przechodzi w tryb rozmrażania.Niestety nie mam dostępu do serwisu gwarancyjnego. Dostaję dwie możliwe diagnozy - albo jest zbyt mało czynnika w urządzeniu, albo źle działa płytka inwertera. Niestety nie mogę znaleźć nikogo, kto by to zdiagnozował - dostaję tylko 2 opcje - wymiany czynnika w ciemno, albo kupno płytki inwertera, również bez pewności że ma to sens (1200 Netto). Czy zna kotś sposób na prawidłowe zdiagnozowanie co jest źródłem problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula77 03.04.2019 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) u nas tak bylo,tez 9kw mono.zreszta pisalam o tym na forum.po dwoch latach walki okazalo sie ze wyciekl caly ten plyn,nie bylo nic.z tego co wiem do wymiany nowa sprezarka i cos jeszce.finansowo lepiej byloby kupic nowa pompe ale ze jest umiejscowiona na dachu i trzeba dzwig lub podnsnik wiec zdecydowano o wymianie' bebechow".gwarancja juz minela wiec dla wlasciciela pompy niezly wydatek.https://www.idealcornice.co.uk/ Edytowane 1 Maja 2020 przez Ula77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts