kwiatton27 10.03.2019 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Witam wszystkich i proszę o radę Obudowa kominka ma mieć wlot i wylot. Mój o mocy 14 kW powienien mieć wlot nie mniej niż 700 cm2 i wylot nie mniej niż 900 cm2 powierzchni kratki.Patrząc na wykonane kominki wydaje mi się że wielkości wlot wylot są mniejsze niż wymagane.Jak mam spełnić powyższe parametry to nie wystarczy zainstalować po jednej największej dostępnej kratki kominkowe na wlot i wylot. Trzeba zastosować minimum 2 kratki na wlocie i wylocie. Jakie macie duże kominki i jak duże powierzchnie mają wasze kratki? Proszę o radę, co zrobić czy trzymać się mocno wymagań co do wielkości kratek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatton27 10.03.2019 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Nikt nie ma kratek w obudowie kominka zamontowanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.03.2019 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Nikt nie ma kratek w obudowie kominka zamontowanych?Przeczytaj wątek obok. Krótki....o rurze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts