lakyw 10.03.2019 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Witam serdecznie, Proszę o info osoby będące w temacie który reku lepiej wybrać i z którego będę bardziej zadowolony AirPack Home 500v vs.WANAS 550 V/2.Dom o powierzchni 150 mb użytkowej + 100 strychu który również chcę zwentylować, będzie zaadoptowany na dodatkowe sypialnie lub pomieszczenie rekreacyjne, Ilość osób 4-5.W projekcie zaproponowano KCX 500. Z góry dziękuje za pomoc i odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pristromer 19.07.2019 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 (edytowane) Tak na szybko mogę powiedzięć ze home 500 jest dużo głośniejsza od WANAS 550V, w zalezności od ustawień może to być już słychać w domu oraz 550V ma aluminiowy wymiennik ciepła a konkurent plastikowy. Warto porównać pozostałe parametry. Powodzenia w wyborze! Edytowane 19 Lipca 2019 przez Pristromer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 19.07.2019 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Tak na szybko mogę powiedzięć ze home 500 jest dużo głośniejsza od WANAS 550V, w zalezności od ustawień może to być nawet 30 dB także różnice już słychać w domu oraz WANAS ma aluminiowy wymiennik ciepła a konkurent plastikowy. Warto porównać pozostałe parametry. Powodzenia w wyborze! 30 dB to znaczy że jeden jest 1000 razy głośniejszy od drugiego. Masz w ogóle pojęcie o czym piszesz? Oba te produkty są warte polecenia, ciężko wskazać lepszy. Na pewno oba rekuperatory są za duże i za mocne jak dla domu 150 m2 i 5 osób. O ile instalacja będzie wykonana poprawnie, to na swoich minimalnych nastawach zimą dom będzie bardzo mocno przesuszony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pristromer 19.07.2019 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Mój błąd, pomyliłem 500 home h z dużo głośniejszym 500 h, ale 1000 razy to trochę za dużo Pan wyliczył. Resztę oczywiście się zgadzam, oba rekuperatory są stanowczo za duże dla takiego użytkowania! zachęcam do dalszych poszukiwań i konsultacji z instalatorem bo tutaj instalacje będzie "przedobrzona" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 19.07.2019 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 30 dB to znaczy że jeden jest 1000 razy głośniejszy od drugiego. Masz w ogóle pojęcie o czym piszesz? Oba te produkty są warte polecenia, ciężko wskazać lepszy. Na pewno oba rekuperatory są za duże i za mocne jak dla domu 150 m2 i 5 osób. O ile instalacja będzie wykonana poprawnie, to na swoich minimalnych nastawach zimą dom będzie bardzo mocno przesuszony. Trzydzieści (30dB)decybeli różnicy w tym samym paśmie to odczucie 5razy głośniej lub ciszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts