michallodz 10.03.2019 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Cześć wszystkim. Chcę sobie wykonać kanał do napraw auta tak najazd, kiedyś na osiedlach można było spotkać takie stalowe najazdy dziś już tego chyba nigdzie nie ma. Nie chcę robić stalowego bo to jest jednak kilka dni spawania, trzeba to zabezpieczyć przed deszczem a biorąc pod uwagę, że zimą tam nie przebywam to pewnie by to złomiarze rozkradli. Więc pomyślałem o "wymurowaniu" dwóch takich murków z najazdem. Myślałem o użyciu zaprawy w piance bo to będzie szybkie i bez mieszania ale za to będzie działać tylko z silikatami, ytongiem czy ceramiką, metr ytonga to jest około 100zł, silikat trochę taniej, ceramika może 55 ale to dziurawe to nie wiem czy to będzie ok? Ewentualnie jakieś inne propozycje? Z bloczka fundamentowego metr to też około 55zł ale tego już na pianę nie polepię - a może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 14.03.2019 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Najlepiej wylej z betonu i nie zapomnij o zbrojeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.03.2019 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Fundamenty + ściany ze zbrojonego betonu + kątowniki lub ceowniki naprowadzające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts