Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

nareszcie i ja mogę poszczycić się mianem Bocianka :)

W związku z tym, że startujemy z budową potrzebuję przygotować dla ekipy schronienie przed deszczem, wiatrem - miejsca do chwili odpoczynku na kawę itp.

Nie musi być to obiekt jakkolwiek antywłamaniowy, ponieważ ekipa nie zostawia żadnego sprzętu na placu. Chodzi jedynie o schronienie przeciwko warunkom atmosferycznym.

W takim przypadku wydaje nam się, że nie ma sensu kupno blaszaka. Obecnie wpadł mi do głowy pomysł, by kupić mocny (przynajmniej jak twierdzi sprzedawca) pawilon handlowy (Ceny w granicach 450zł) ze ściankami z 4 stron.

Moje obawy rodzi jedynie trwałość takiego namiotu w przypadku mocniejszego wiatru... Czy ktoś z Forumowiczów stosował może u siebie taki pawilon na budowie i może podzielić się opiniami?

A może jakieś inne rozwiązanie godne polecenia i nie wymagające zbyt dużych nakładów finansowych?

Początkowo myślałem o blaszaku ale po informacji od ekipy, że nie mają potrzeby magazynowania sprzętu u nas dochodzę do wniosku ze nie jest to najlepszy pomysł..

Pozdrawiam

Paweł

Postaw sławojkę to najważniejsze. Poszukaj używanego blaszaka po okolicy. Taki pawilon to raczej na stałe stać nie powinien, ryzyko odfrunięcia dość spore składanie i rozkładanie co dzień to co najmniej głupi pomysł.

Jak będzie padać deszcz to i tak nie będą murować tylko się schowają do samochodu.

• 8 months później...