ddb 11.03.2019 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Witam. Mam spory problem z oknami a dokładniej ich szczelnością.Zerknijcie na zdjęcie i sami oceńcie - skrzydło ma kształt banana. Co robić? Okna jeszcze na gwarancji, czy to wina montażystów czy materiału?Okna 82mm, z poprzeczką ponad 90mm mimo tego powyginały się. https://imgur.com/tSOS4bz (zerknijcie dół góra na zbliżeniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.03.2019 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Przede wszystkim - zły pomiarBanan jest mniejszy niż widać na zdjęciu- o połowę mniejszyJeśli do zamknięcia nie trzeba większej siły niż 10Nm (o ile dobrze pamiętam) to zostaw.Taki banan często od nasłonecznienia strony pojawia się około południa i znika wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddb 11.03.2019 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 ów banan jest cały czas.Od zewnątrz widać, że między ramą i profilem skrzydła jest szczelina (nierównomierne przyleganie) Przy zamkniętych oknach zasłonionych roletach w środku gwiżdże i wieje watr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.03.2019 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Przy zamkniętym oknie jaka jest różnic a szczeliny miedzy skrzydłem a ościeżnica?Jeśli taka sama jak banan to zaczepy nie łapią Nie powinna być większa jak ok 1mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddb 11.03.2019 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Szczelina na dole jest mniejsza po środku większa - między skrzydłem a uszczelką ramy po środku skrzydła jest szczelinka z 1mm.Jak w takim razie wykonać prawidłowy pomiar tego "odchyłu"? i jakie sa wartości "akceptowalne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.03.2019 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Poziomie przykladasz od strony wklesniecia a nie wysokości1 mm czyli w normieMożna by zwiększyć docisk tam gdzie bardziej odstaje.Wieje Ci teraz jak były te silne wiatry ?I przede wszystkim taki banan to nie banan ha ha bo przede wszystkim wszelkie pomiary robi się na zamkniętym skrzydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddb 11.03.2019 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Nie do końca rozumiem, czyli normą jest ze uszczelka ramy nie dolega do skrzydła w jednym punkcie (srodek) a góra dół dolega? No szczerze to zaskoczony jestem . Tak wieje jak są te wiatry. Ten 1mm to tak na oko stwierdziłem. Jak wiatr wieje przez 3 uszczelki to chyba coś tu nie tak. Czyli przykładam 2 metrową poziomice do skrzydła zamkniętego okna i jakie są wtedy możliwe odchyły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.03.2019 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Nie rozumiemy sięPo zamknięciu skrzydła szczelina miedzy plastikowym skrzydła a ościeżnica powinna być równą 1 mm więcej w połowie wysokości skrzydła realnie nic nie robiUszczelka powinna być w narozach (W twoim wypadku) scisnieta- jeśli nie jest to masz za słaby docisk skrzydła.Jak wieje tak jak teraz to pewnie z 99% okien jest nieszczelnych bo na ten parametr nikt nie zwraca uwagi wybierając cenę oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola_mg 02.08.2019 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2019 Ja mam to samo tzn jak wieje to dostaje zawału serca swoistą okropnie. Jak były te silne wiatry to całe ramy szczelaly i okna całe chodziły myślalam że poleca na mnie. To jest jakiś chorror, nie jestem w stanie mieszkać we własnym domu! Wszyscy mi mówili że dlatego że nie mam rolet... Czyli to wina okien? Mam vetrex v82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.08.2019 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Zobrazuj ten horror jakoś bardziej, bo moja wyobraźnia tego nie ogarnia Tzn wierzę że może u Ciebie wiać i nie musi to być przyczyna tkwiąca w montażu (np. okno "rozciągnięte" śrubami). Możesz mieć słupek ruchomy i ukryte zawiasy, w tym regulowane dociski na skrzydle rozwiernym, które nie do końca się sprawdzały. Ten temat załatwia serwis po zgłoszeniu a nowe okna od dłuższego czasu są wykonywane inaczej. Ps. Klient zamawiał u mnie ostatnio kontynuację okien Vetrex. Chciał identyczną konfigurację jak miał.. . po szybkiej analizie wyszło że wstawiono mu okna innej firmy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Vetrex 07.08.2019 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Ja mam to samo tzn jak wieje to dostaje zawału serca swoistą okropnie. Jak były te silne wiatry to całe ramy szczelaly i okna całe chodziły myślalam że poleca na mnie. To jest jakiś chorror, nie jestem w stanie mieszkać we własnym domu! Wszyscy mi mówili że dlatego że nie mam rolet... Czyli to wina okien? Mam vetrex v82 Szanowna Pani, w tej sprawie prosimy o bezpośredni w tej sprawie prosimy o bezpośredni kontakt z działem serwisu Vetrex. Zgłoszenie zawierające opis problemu proszę przesłać na adres mailowy: [email protected] W temacie maila proszę wpisać - Kontakt z forum.muratordom.pl Pozdrawiam, Konsultant Vetrex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts