Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ORZECHÓWKA WM10 pracownia WM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zastanawiamy się nad kupnem tego właśnie projektu http://www.wm.com.pl/katalog/domy/w10.html

Co o nim sądzicie?

Niespecjalnie mi się podoba; wejście do łazienki z sieni- pomyśl że wychodzi ktoś w zimie spod prysznica a w tym czasie otwierają się frontowe drzwi..., schody na górę na środku salonu- jakoś nie bardzo mogę sobie to wyobrazić. Nie podoba mi się też dosztukowany klockowaty garaż do bryły budynku. Są to tylko moje spostrzeżenia z którymi oczywiście nie musisz się zgodzić. Każdy ma inne preferencje. Góra całkiem w porządku. Pozostaje jeszcze kwestia usytuowania tego budynku na działce i względem kierunków świata.

Ladny z zewnatrz :)

Moje zastrzezenia co do wewnatrz:

- wspomniane wejscie do lazienki na parterze i schody posrodku pokoju.

- Wydaje mi sie (chociaz nie bardzo sie na tym znam :oops: ), ze w pokoju goscinnym bedzie ciemno - jakies male to okno i umiejscowione w dodatku w rogu.

- Poza tym dojscie do kuchni od wejscia glownego jest troche dlugie (ale to moje prywatne preferencje, wiec mam skrzywienie ;) ).

- No i podzial lazienek (wieksza przy rodzicach) - chyba zmienilabym to, ale to rzecz dyskusyjna i upodoban rodziny w sprawie kapieli ;)

Przy zachowaniu materiałów wykończeniowych byłby ciekawy, ale nie podoba mi się ten jakby dosztukowany garaż i we wnętrzach to, co napisano powyżej.Mając działkę od północy znajdziesz wiele projektów, które ci się spodobają, ale jeśli preferujesz styl jak powyżej, odrzucaj od razu wiele pracowni, by nie tracić czasu

Prosty, nawet ciekawy, ale ładny... hmm :-? Wszyscy podkreślają rolę wykończeń,bo wg mnie bryła jest surowa w złym znaczeniu tego słowa i to się czuje.Psuje tę bryłę dziwny garaż,jakby spadł z kosmosu.Sorry,za I wrażenia,ale sa czesto pomocne w trzeźwym osądzie,a Ty i tak pokierujesz sie własnymi.

Na pewno dom jest funkcjonalny.Doświetlenie pomysłowe,chociaż w gabinecie wolałbym silniejsze.Taras wschodni nie jest pomysłem dobrym (poza tropikiem)- myślę że to wjazd w tym domu powinien być od wsch.

Moja koncepcja: powiększyć tzw jadalnię o taras i zrobić z niej pokoik TV, "uwolnić" ten pokoik wyjściem na ogród, w "kominkowym" przemyśleć mozliwość wykonania antresoli na część pokoiku 12 (może nawet pustka nad tą częścią salonu?), duża garderoba w pozostałości po 12+13,wejście do łazienki od holu i... wtedy schody przestaną "boleć",a 5-ty pokoik z reguły i tak jest zbędny :wink:

• 1 month później...

Czepiacie sie tego wejscia z sieni do kibla, a mi to odpowiada. Dzieki temu moge zrobic domowy gabinet i w sieni przyjmowac petentow, ktorzy w razie potrzeby nie laza po domu. :D

Dom o fajnym wnetrzu, i zewnetrzu. Mysle, ze jest dobry dla kogos kto bedzie budowac wg projektu - wlasne zmiany moga tu bardziej napsuc niz pomoc :D

• 4 weeks później...
  • 10 months później...