Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nic mi to nie mówi ....ile płaciliście na całokształt ....

ile za kanalizację i za c.o. i za podłogówkę ?

Za rozprowadzenie i montaż wod-kan. c.o. podłogówka plus montaż kotłowni 5.200 zł.150m2 podłogówki,ok.12 grzejników,kuchnia,2 łazienki,pralnia

https://forum.murator.pl/topic/24587-ile-za-hydraulika/#findComment-440823

:D Z tego wynika, że hydraulicy lubią kwotę 5 tys. zł, bo mnie "skasowano" właśnie tyle za następujący zakres robót:

- ułożenie rurek ogrzewania podłogowego na powierzchni 220 m2, dwa rozdzielacze (parter i piętro), 8 termostatów w pokojach do sterowania siłownikami na rozdzielaczach,

- dwie łazienki a w nich: 2 kibelki, 2 bidety, 2 umywalki, 2 kabiny natryskowe, 1 wanna, 2 pralki, 2 grzejniki drabinkowe,

- kuchnia, a w niej zlewozmywak i zmywarka, no i poprowadzony drugi pion wod-kan na poddasze (do ewentualnego późniejszego wykorzystania w "hipotetycznej" drugiej kuchni)),

- cyrkulacja cwu,

- 2 ujęcia wody "ogrodowej" (na 2 ścianach mojego domu).

Dodam jeszcze, że instalacje CO i wodną mam tak poprowadzone, że wystarczą lekkie przeróbki w kotłowni (w piwnicy), aby mieć dwa niezależne systemy (to na wypadek, gdyby mój dom miał się stać w przyszłości domem dwurodzinnym). Zresztą podobnie zrobiłem z energią elektryczną...

https://forum.murator.pl/topic/24587-ile-za-hydraulika/#findComment-441009