Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Konsport vs. Wisniowski

Recommended Posts

Rodzice moich znajomych zamówili kilka ładnych lat temu bramę od wisniowskiego. Z tego co tam mi się obiło o uszy to zapłacili za całość koło 9-10 kafli z betonem (a było to może z 10 lat temu). Na dzień dzisiejszy brama wymaga naprawy,ojciec kolegi nie ma mocy aby to ustrojstwo pchnąć bo napęd padł i nikt nie chce przyjechać bo ten co montował to już nie istnieje,jakiś napęd w słupie kłopotliwy dla fachowców ponoć. Korozja jest po mimo,że cynkowana ponoć i malowana.Kolor zbladł jak na moje oko. Tak więc nie ma rzeczy wiecznych

Wiesz w sumie masz rację. Ale jak człowiek myśli,że zapłaci więcej to już dożywotnio. Ja szukając dla siebie ogrodzenia brałem pod uwagę też wiśniowskiego. Byłem i dowiadywałem się co i jak. Nasłuchałem się ludzi i jedni chwalą inni wręcz przeciwnie. Wybór padł na lokalne rzemiosło z uwagi,że mam ich blisko i z opinii dość solidna firma.Chciałem coś innego,nie masówką z firmy. Kasowo wyszło może trochę taniej ,ale nie była to kolosalna różnica. Gość mówił,że i jego się kiedyś zepsuje. Pierwszej zimy zgasł automat (brama nie służy do odśnieżania to już wiem), jeden telefon i przyjechali i naprawili. Innym razem klamkę urwałem i też po telefonie przyjechali i wymienili na nową. Ja jakoś lubię mieć kontakt z szefem firmy bo wiem,że jak coś nawali to nie będzie spychania na montażystę, murarza itp.

Ja o bramę Wisniowskiego przesadnie nie dbam w zasadzie tylko z gówien ptasich czasami ją obmywam ale po paru latach własnie padł mi napęd w słupku i chcę własnoręcznie ów silnik wymienić. Silnik znalazłem tylko nie wiem jak stary wymontować.

Brama nie rdzewieje po 8 latach , jest dalej cicha nic jej nie dolega a kolor faktycznie troszkę wypłowiał lecz wiadomo słonce.

https://www.youtube.com/watch?v=WEJeZOQqm4c&feature=youtu.be

Z punktu widzenia firmy zamującej się rówież ogrodzeniami (Nasz firma żyje głównie z okien ale chętnie grodzimy też domy naszych klientów :rolleyes: ) :

- Wisniak - duża stabilna firma. Powtażalność produkcji. Stałe procedury.

- Konsport - zamówiłem tylko 2 razy i mnie od siebie odstaszyli bałaganem.

Sam produkt wizualnie podobny ale stojąc na twoim miejscu i wybierając z tych 2 firm wybrał bym wiśniaka. Świetną alternatywą dla tych firm jest Plast-Met z

Trzebnicy i ich brama Malachit 100 P20. Z wisniaka zrezygnowałem własnie na rzecz Plast-Metu mimo że są od Wiśniaka mniejsi. Procedury i jakość trzymają jednak na wysokim poziomie.