peter08 13.03.2019 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Witam, Stoje przed wyborem bramy ogrodzeniowej uchylnej, Mam do wyboru Konsport PP002 P82Wisniowski aw.10.104 Obie sa podobne stylistycznie,choc mnie bardziej podoba sie Konsport,Wisniowski wg mojej wyceny drozszy o 2 tys.Jak jest z trwałościa tych bram? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 14.03.2019 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Rodzice moich znajomych zamówili kilka ładnych lat temu bramę od wisniowskiego. Z tego co tam mi się obiło o uszy to zapłacili za całość koło 9-10 kafli z betonem (a było to może z 10 lat temu). Na dzień dzisiejszy brama wymaga naprawy,ojciec kolegi nie ma mocy aby to ustrojstwo pchnąć bo napęd padł i nikt nie chce przyjechać bo ten co montował to już nie istnieje,jakiś napęd w słupie kłopotliwy dla fachowców ponoć. Korozja jest po mimo,że cynkowana ponoć i malowana.Kolor zbladł jak na moje oko. Tak więc nie ma rzeczy wiecznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekP00 18.03.2019 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 To prawda, ale też warto byłoby o nią trochę dbać, a nie tylko używać dopóki działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 22.03.2019 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Wiesz w sumie masz rację. Ale jak człowiek myśli,że zapłaci więcej to już dożywotnio. Ja szukając dla siebie ogrodzenia brałem pod uwagę też wiśniowskiego. Byłem i dowiadywałem się co i jak. Nasłuchałem się ludzi i jedni chwalą inni wręcz przeciwnie. Wybór padł na lokalne rzemiosło z uwagi,że mam ich blisko i z opinii dość solidna firma.Chciałem coś innego,nie masówką z firmy. Kasowo wyszło może trochę taniej ,ale nie była to kolosalna różnica. Gość mówił,że i jego się kiedyś zepsuje. Pierwszej zimy zgasł automat (brama nie służy do odśnieżania to już wiem), jeden telefon i przyjechali i naprawili. Innym razem klamkę urwałem i też po telefonie przyjechali i wymienili na nową. Ja jakoś lubię mieć kontakt z szefem firmy bo wiem,że jak coś nawali to nie będzie spychania na montażystę, murarza itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 25.03.2019 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Ja o bramę Wisniowskiego przesadnie nie dbam w zasadzie tylko z gówien ptasich czasami ją obmywam ale po paru latach własnie padł mi napęd w słupku i chcę własnoręcznie ów silnik wymienić. Silnik znalazłem tylko nie wiem jak stary wymontować.Brama nie rdzewieje po 8 latach , jest dalej cicha nic jej nie dolega a kolor faktycznie troszkę wypłowiał lecz wiadomo słonce.https://www.youtube.com/watch?v=WEJeZOQqm4c&feature=youtu.be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabicak 27.03.2019 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Z punktu widzenia firmy zamującej się rówież ogrodzeniami (Nasz firma żyje głównie z okien ale chętnie grodzimy też domy naszych klientów ) : - Wisniak - duża stabilna firma. Powtażalność produkcji. Stałe procedury. - Konsport - zamówiłem tylko 2 razy i mnie od siebie odstaszyli bałaganem. Sam produkt wizualnie podobny ale stojąc na twoim miejscu i wybierając z tych 2 firm wybrał bym wiśniaka. Świetną alternatywą dla tych firm jest Plast-Met z Trzebnicy i ich brama Malachit 100 P20. Z wisniaka zrezygnowałem własnie na rzecz Plast-Metu mimo że są od Wiśniaka mniejsi. Procedury i jakość trzymają jednak na wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts