vvvv 16.03.2019 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Dla ogarniętej ekipy to 3 moze 4 dni roboty. Wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.03.2019 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Jajmar nic nie stoi na przeszkodzie że możesz złożyć swoją "tańszą" ofertę. Kolega pewnie weźmie bez zawahania:). Powiesz mu 5000zł dniówka wyjdzie Cie 500, tylko rób sam żeby się nie dzielić zarobkiem;). Jeżeli cena obejmuje zalanie w wykop już przygotowany i wymurowanie to szkoda pisać. Ma być zgodnie ze sztuką a nie na odpie... To może przeczytaj cały wątek ze zrozumieniem co obejmuje cena 7 tyś. To za ten zakres jak sam napisałeś wykonanie na odpierd..... i jeszcze piszą pytającemu ze cena OK. Nie jestem wykonawcą i nie startuje po zlecania na FM ale umiem liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalt1717 16.03.2019 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Dlatego właśnie postanowiłem zapytać Was o zdanie i proszę sobie wzajemnie nie dogryzać, bo nie o to chodzi. Jaka więc według Was jest cena akceptowalna za tę robotę skoro koparka po mojej stronie, kanaliza, zasypywanie i ubijanie oraz chudziak zrobię sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.03.2019 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Z Fv myślę ze kolo 5 tyś to maks bez koło 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiszelk 16.03.2019 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Widzę że niektórzy to odlatują w kosmos, obecnie ceny są też jakby z kosmosu...Za 3 tys. to nikt nawet nie przyjedzie popatrzeć na tą robotę. Ogólnie popytaj się w innych okolicznych firmach i będziesz miał rozeznanie. Tutaj to się dowiesz tyle że za drogo albo za tanio, te 7 tys. pewnie też bez faktury, bo z fakturą było by jeszcze więcej.. Jeszcze 3 lata temu 50 tys. brała firma za SSO, dzisiaj to tylko wspomnienie, ceny zaczynają się od 100 tys. przy budynku z piętrem, przy parterówce można coś tam jeszcze uszczknąć. Ceny z Polski północno-wschodniej, więc okolice Wa-wy czy dużych miast to zapewne masakra...Najważniejsze aby firma była z polecenia, a przynajmniej miała jakieś doświadczenie, bo teraz przy popycie na usługi budowlane dużo jest dziadostwa...Cena to wartość względna, dla jednego zawsze będzie za drogo a drugi będzię się cieszył że mu tak tanio wyszło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.03.2019 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 (edytowane) Widzę że niektórzy to odlatują w kosmos, obecnie ceny są też jakby z kosmosu...Za 3 tys. to nikt nawet nie przyjedzie popatrzeć na tą robotę. . Bo to nie robota, i żadna firma nie weźmie tego. Mylisz sie ja nie odleciałem, staram sie realnie wyceniać robotę względem zakresu. Zarabiasz xxxx zł dziennie netto za robotę za która nie ponosisz żadnej odpowiedzialności? Edit: miało być "Zarabiasz 700 zł dziennie netto za robotę za która nie ponosisz żadnej odpowiedzialności?" Edytowane 17 Marca 2019 przez jajmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo13 17.03.2019 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Bo to nie robota, i żadna firma nie weźmie tego. Między innymi dlatego właśnie jajmar cena jest trochę zawyżona, bo gość woli wejść na budowę i jechać z tematem za koleją. A że autor tematu czynności do których chce wynająć fachowca sam nie zrobi, to zapłaci 7 tys, fachman zarobi 2 tys więcej niż powinien, a inwestor i tak pewnie każdemu innemu zapłaciłby podobnie ( 6-7tys). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.03.2019 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Między innymi dlatego właśnie jajmar cena jest trochę zawyżona, bo gość woli wejść na budowę i jechać z tematem za koleją. A że autor tematu czynności do których chce wynająć fachowca sam nie zrobi, to zapłaci 7 tys, fachman zarobi 2 tys więcej niż powinien, a inwestor i tak pewnie każdemu innemu zapłaciłby podobnie ( 6-7tys). Z tego wniosek, inwestor w ramach oszczędności przepłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo13 17.03.2019 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Z tego wniosek, inwestor w ramach oszczędności przepłaca. No tak by to wyglądało. To jest tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalt1717 17.03.2019 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Może się źle zrozumiałem z fachowcem i wycenił za wszystkie czynności. Wtedy cena byłaby ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 17.03.2019 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Zrób tak jak pisze kolega z Ełku. Musisz zrobić rozeznanie w swojej okolicy. W Białymstoku może przy 15 tysiącach za fundament bym sie zastanowił czy warto (oczywiście zakres w szalunkach bo nie bawię się w lanie do gruntu).Lanie do gruntu to nie tak jak tutaj piszecie, że ty weźmiesz koparkę koparka wykopie a oni tylko włożą zbrojenie i zaleją. Kto będzie pilnował przy kopaniu? (No chyba że ręcznie to wtedy wyjdzie wszystko ok). Jak wykop się uda bez ich udziału to liczy się dla ekipy 4 osobowej 1600 (do góry na ile inwestor pozwoli) zł dziennie. Jeden dzień zbrojenie i zalanie , dwa dni murowanie (jeżeli wieniec to 3). Czyli koszt 5-7 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalt1717 18.03.2019 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 oni będą przy wykopie kontrolować, jest ich dwóch, niektórzy piszą, że chcą dużo, a inni, że mało, generalnie jest ciężko z murarzami na szybko, zobaczę jak wycenia resztę czyli ściany, kominy, strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts