Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyl?garnie MAGISTRÓW - czy to fair ??

Gość M@riusz_Radom

Czy powinno się pozamykać wszystkie prywatne Wylęgarnie ?  

92 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy powinno się pozamykać wszystkie prywatne Wylęgarnie ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ,

odpowiadając na pytanie rozpoczynające wątek , jestem za dostępem na studia dla wszystkich chętnych . W obecnych czasach na studiach dziennych jest za mało miejsc w stosunku do potrzeb ( czytaj - państwa nie stać na teoretycznie bezpłatne szkolnictwo wyższe dla wszystkich ) . Uczelnie szukając kasy na swoją egzystencję otwierały kierunki zaoczne , wieczorowe , oczywiście płatne , uszczuplając w ten sposób pulę studentów studiów dziennych . Widocznie oferta była zbyt uboga ( tzn . było nadal za mało miejsc w stosunku do potrzeb ), bo zaczęły powstawać uczelnie prywatne , które zapełniły lukę . Na pewno są wśród nich lepsze i gorsze , ale chyba nie można wszystkich wrzucać do jednego worka i potępiać .Studia , jak ktoś wcześniej napisał , są tylko pewnym etapem , natomiast prawdziwe życie zaczyna się potem . Człowiek kształci się cały czas , również zawodowo rozwija się już pracując . Jakim będzie pracownikem nie zależy od tego jaką uczelnię kończył lecz od tego jakie ma podejście do swojej pracy , czy chce się rozwijać , wiedzieć więcej . Skończenie renomowanej uczelni nic nie daje oprócz " papierów " , tak samo jak wyniki , z którymi się kończy uczelnię . Z własnego podwórka znam prymusów na studiach , którzy w kontakcie z pacjentami w ogóle się nie sprawdzili i takich , którym na studiach szło troszkę gorzej a teraz są świetnymi lekarzami , dobrymi i cenionymi w swojej działce , lubianymi przez pacjentów . Pomijam coś takiego jak kształcenie podyplomowe , bo lekarz kształci się cały czas , medycyna strasznie przyspiesza i trzeba być na bieżąco . Jestem pełna podziwu dla ludzi , którzy pracując podejmują trud studiowania , poświęcając swój wolny czas , przeważnie weekendy na naukę , godzą to z życiem rodzinnym .

Trochę odbiegłam od tematu więc powtórzę to co napisałam na początku - jestem za szerokim dostępem do wiedzy , podziwiam determinację i chęć ludzi do kształcenia a resztę i tak zweryfikuje życie .

Pozdrawiam - Maxtorka :)

Gość M@riusz_Radom

DZIĘJUJE !!! DZIĘKUJE KOCHANI :)

Dzięki Wam zarobiłem bardzo dobry markowy koniaczek :) Zrobilismy mały zakład w firmie, chodzilo o to, że przewaznie moje posty wywołują na forum duże ozywienie i dyskusję, przez co stają się bardzo poczytnymi wątkami. Tym razem miało być ponad 200 odpowiedzi w tydzień przy niewielkim "wkładzie" własnym i jak widac udało się :)

W ramach zadośćuczunienia tym, którzy mogą się poczuć wykorzystani, proponuję wspólne spożycie tego szlachetnego trunku.

A wracając do tematu, wg mnie, jeśli w szkole są przypadki jawnego kupczenia wykształceniem, to taka szkoła albo powinna być zamykana ew brana pod specjalny nadzór z kuratorium oswiaty a osoby dopuszczające się tego procederu surowo karane.

Jakby co służę dalszymi wyjasnieniami. do tej pory nie mogłem więcej pisać w tym wątku z uwagi na zakład ;) Jeszcze raz przepraszam tych, którzy mogli się w jakikolwiek sposób poczuć skrzywdzeni, mam nadzieję, że potraktują to jako zabawę przy okazji której mogli wyrazić swoją opinie, w tym kontrowersyjnym temacie..

pozdrawia państwowy mgr inż. :)

Gość M@riusz_Radom
Sprytny ty lepiej ten koniaczek zachowaj na jakies spotkanie Forumowiczów. :lol:

A nie omieszkam tak zrobić :) Obawiam się, że jednak siła nas by była, ciut za mało tego koniaczku na tak przednie towarzystwo :p

Sprytny ty lepiej ten koniaczek zachowaj na jakies spotkanie Forumowiczów. :lol:

A nie omieszkam tak zrobić :) Obawiam się, że jednak siła nas by była, ciut za mało tego koniaczku na tak przednie towarzystwo :p

No to Mariuszu nie spoczywaj na laurach tylko bierz się do roboty i zakładaj dalej takie nośne wątki to i koniaczków nazbierasz słuszną ilość , coby dla wszystkich wystarczyło :wink: :wink: :wink:

Pozdrowionka - Maxtorka :)

Mariuszu - podpuszczaczu, widziałam taki koniaczek 2 L :lol: . Masz jeszcze trochę czasu do spotkania......... :D

Kroyena - koniaczek??????? ........rozcieńczyć???????? :o :o :o Bój się Boga - chyba by Cię przodkowie po nocach zaczęli straszyć w tym Twoim zamczysku!!!!

Luśka

Tak sobie przemyslałem parę spraw i coś dużo gości w tym wątku. Skad niby mamy wiedzieć, że Jarząbkowa to nie Radom z domu Jarząbek. :roll:

Dawać gęby, o tu:

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=33688

i to najlepiej ze zdjęcia ślubnego.

Łoczy dla niepoznaki można podretuszować. 8)

A jak nie to sorki M@riusz przyjdzie butelczynę oddać. :-?

Jarząbkowa to Jarząbkowa :lol: A co Ty taki ludziom nie dowierzający??? Zdjęcia ślubne, po 26 latach to chyba nie jest najlepszy pomysł. Mało to innych powodów do zadumy :wink: A namiar na moje najładniejsze ostatnie zdjęcie to Ci podałam :lol: :lol: :lol:

Luśka

Generalnie w kwestii koniaku panuje pełna zgodność jak widzę ;)

szczególnie jak sie można na krzywizne załapać.

a tak prawie apropo to prosze mnie tu nie mieszać z mariuszem do spólki bo mówili jaskóki ze niedobre spółki. dlatego też tego koniaku niepokosztujecie, mariusz jak go znam sam w kacie wytrabi COGNAC byle sie tylko niepodzielić. :lol: :lol: :lol:

Gość M@riusz_Radom
mariusz jak go znam sam w kacie wytrabi COGNAC byle sie tylko niepodzielić. :lol: :lol: :lol:

Znowu sie myslisz :)Z Mariusza jest taki prostak, że on pije, jeśli już mu się trafi, tylko i wyłącznie CZYSTĄ POLSKĄ WÓDKĘ :)