Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyl?garnie MAGISTRÓW - czy to fair ??

Gość M@riusz_Radom

Czy powinno się pozamykać wszystkie prywatne Wylęgarnie ?  

92 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy powinno się pozamykać wszystkie prywatne Wylęgarnie ?

Recommended Posts

Gość M@riusz_Radom

A bo teraz rodzice chcą zoszczedzić dzieciom stresów i mówią - idź ty Mareczku/Stasiu do tej szkoły, my Ci zapłacimy ;)

Troche gorzej jeśli nie mówią tego co za przecinkiem ;)

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A bo teraz rodzice chcą zoszczedzić dzieciom stresów i mówią - idź ty Mareczku/Stasiu do tej szkoły, my Ci zapłacimy

Troche gorzej jeśli nie mówią tego co za przecinkiem

a cos zlego w tym jesli mlody czlowiek sam za siebie zaplaci?

Gość M@riusz_Radom
a cos zlego w tym jesli mlody czlowiek sam za siebie zaplaci ?

Czemu nie zacytowałas "uśmiechu" ? Nic z tym złego nie ma.

Sam zarabiałem na swoje"szkolnictwo" <- to tak na wszeli wypadek dodałem bo zaraz znów się zacznie dyskusja na 10 stron.

Mało tego, ostatnie pieniązki od rodziców wziałem chyba w 8 klasie szkoły podstawowej - to też dodałem na wszelki wypadek coby ewentualną dyskusję ograniczyć do 5 stron ;)

Sam zarabiałem na swoje"szkolnictwo" <- to tak na wszeli wypadek dodałem bo zaraz znów się zacznie dyskusja na 10 stron.

Mało tego, ostatnie pieniązki od rodziców wziałem chyba w 8 klasie szkoły podstawowej - to też dodałem na wszelki wypadek coby ewentualną dyskusję ograniczyć do 5 stron

i bardzo sobie lCiebie Mariuszu za to cenie , moj syn tez pracuje i nie widze w tym nic zlego, bardzo Go za to szanuje

Jako nowy człek na tym forum najpierw dużo czytam a potem dopiero pytam.

I czegos tutaj nie rozumiem. W jednym poscie Mariusz pisze

A co do zawiści - o jakiej zawiści mówisz? Ja sobie na wizytówkach nie umieszczam mrg inż. min dlatego, że wartość wykształcenia strasznie padła na twarz w ostatnich czasach - za sprawa Wyższych Wylęgarni oczywiście.
-> http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=35253&start=0

A w innym znalazłem taki jego tekst

Studiów prawniczych nie ukończyłem. Bynajmniej nie z powodu złych wyników, po prostu musiałem sam zarabiać na życie bo sytuacja finansowa rodziny nie była zbyt dobra.
-> http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=38244&start=60

Czy wywołanie tego tematu przez Mariusza było spowodowane jakimiś kompleksami?

Gość M@riusz_Radom
Czy wywołanie tego tematu przez Mariusza było spowodowane jakimiś kompleksami?

A jaka według Ciebie jest rozbieżność między nieumieszczaniem na wizytówkach zdobytych tytułów naukowych a przerwanymi studiami ??

Można nie ukończyć studiów prawniczych (bynajmniej nie ze względu na słabe wyniki ale KOSZT takich studiów) ale jednocześnie można ukończyć i logistykę i marketing a teraz można się jeszcze przymierzać do finansów - bo mam taki zamiar.

No chyba, że swoje rozumowanie ograniczyłeś do dwóch postów - nie umieszcza mrg inż - i jak ma umieszczać skoro kiedyś napisał, że nie ukończył jednych studiów, spokojna Twoja rozczochrana - ukończył dwa inne kierunki ;)

Gość M@riusz_Radom
O niescislosciach w wypowiedziach Mariusza,to na 5 str mozna poczytac.O kompleksach tez.

Aż mi się tego komentować nie chce ;) Wyrażenia "kij w mrowisko" pewnie nic Ci nie mówią, w takim razie spróbuję je przełożyć na angielski : "put staff in the ant's nest" <- od razu przepraszam za gramatykę, nigdy nie zwracałem na nią uwagi. A dodatkowo proponuje zapoznać się ze znaczeniem słowa instigation albo czytelniej - provocation.

Zdaje mi się, że Ty chyba jednak byłeś w Polsce szkolony, bo po studiach w Stanach powinieneś to od razu zrozumieć, tam ludzie inteligentniejsi ze szkół wychodzą, przyjamniej tak z Twoich postów wynika(ło).

Pozdrawiam i zmykam na działkę bo mi ktoś napisał na stronie, że mam na niej burdel - trzeba sprawdzić dlaczego ktoś tak pomyślał ;)

Pozdrawiam i zmykam na działkę bo mi ktoś napisał na stronie, że mam na niej burdel

To teraz ja twoja metoda pojade.Wrwalem kilka slow i dopisuje dowcipnie od siebie:

Ile u ciebie kosztuje godzina.I czy na pewno panie sa schludne.Bo wiesz,ja obrzydliwy jestem.

Z amerykanskiego kompleksa mozna sie wyleczyc.I to skutecznie.

Wiesz co Magdo, nie będę się wdawał w dyskusje z Tobą to to bezcelowe i jak dla mnie, przynajmniej w tej materii, to strata czasu..

Znów wychodzi z Ciebie polska mentalnosc, wiesz lepiej niż ja co ze mnie wychodzi i czemu mam takie zdanie a nie inne

tak mysle , ze Ty Mariusz nie rozumiesz co ludzie do Ciebie pisza lub pisali, watek Magdzi podaje tu tylko jako przyklad

Mariuszu z Radomia. Jestem tylko skromnym technikiem (technikum państwowe - jeśli to ma jakieś dla Ciebie znaczenie :wink: :p ) Nie mam podstaw by na swojej wizytówce umieścić skrót mgr. Tak, mgr a nie mrg jak wielkokrotnie piszesz.

Zwracaj jednak uwagę na to co piszesz. Błędny skrót mrg powtórzyłeś kilkakrotnie.

Piszesz -

Można nie ukończyć studiów prawniczych (bynajmniej nie ze względu na słabe wyniki ale KOSZT takich studiów) ale jednocześnie można ukończyć i logistykę i marketing a teraz można się jeszcze przymierzać do finansów - bo mam taki zamiar.

A jakież to są koszty studiów prawniczych? Takie same jak innych dziennych. Jeśli zaś studiowałeś wieczorowo bądź zaocznie to także nie jest to powód do przesadnej dumy. Nawet z ukończenia zaocznych studiów na UJ o co Ciebie zresztą nie podejrzewam.

Mariuszu z Radomia. Jestem tylko skromnym technikiem (technikum państwowe - jeśli to ma jakieś dla Ciebie znaczenie :wink: :p ) Nie mam podstaw by na swojej wizytówce umieścić skrót mgr. Tak, mgr a nie mrg jak wielkokrotnie piszesz.

Zwracaj jednak uwagę na to co piszesz. Błędny skrót mrg powtórzyłeś kilkakrotnie.

Piszesz -

A jakież to są koszty studiów prawniczych? Takie same jak innych dziennych. Jeśli zaś studiowałeś wieczorowo bądź zaocznie to także nie jest to powód do przesadnej dumy. Nawet z ukończenia zaocznych studiów na UJ o co Ciebie zresztą nie podejrzewam.

Rysiu koszty studiow prawniczych dziennych sa wysokie,bo ceny ksiazek sa naprawde powalajace! i mysle ,ze duzo wyzsze niz na niektorych innych kierunkach a jesli chodzi o wieczorowe to ich koszt tez jest wysoki,nawet bardzo. :wink:

Gość M@riusz_Radom

Pewnie dlatego, że nie przywiązuję do tego wagi. A co do studiów prawniczych - zacznij takie - wykup wszystkie potrzebne książki, potem sukcesywnie dokupuj literaturę niezbędną do przygotowania się do egzaminów.

Zacznij - sam się przekonasz ile to kosztuje.

Gość M@riusz_Radom

Ile u ciebie kosztuje godzina.I czy na pewno panie sa schludne.Bo wiesz,ja obrzydliwy jestem.

Pojęcia nie mam, ale jakby zastosować Twoj biznesplan to pewnie jakieś pieniążki by na tym zrobił

Z amerykanskiego kompleksa mozna sie wyleczyc.I to skutecznie.

Jasne - trza go wpierw jednak mieć ;) Zazwyczaj mają go ludzie, którzy jadą do stanów za chlebem, ja na szczęście już nie muszę a i Tobie tego życzę.

Coś nowego jeszcze napiszesz czy znów powielisz jakiś wątek ?

Gość M@riusz_Radom
Wiesz co Magdo, nie będę się wdawał w dyskusje z Tobą to to bezcelowe i jak dla mnie, przynajmniej w tej materii, to strata czasu..

Znów wychodzi z Ciebie polska mentalnosc, wiesz lepiej niż ja co ze mnie wychodzi i czemu mam takie zdanie a nie inne

tak mysle , ze Ty Mariusz nie rozumiesz co ludzie do Ciebie pisza lub pisali, watek Magdzi podaje tu tylko jako przyklad

Odpowiedź na coś takiego : No właśnie o to chodzi. Jakbyś był jedynym magistrem inżynierem na ulicy, czy może nawet w dzielnicy, to z dumą umieszczałbyś sobie mgr inż. przed nazwiskiem. A tak, jestes tylko jednym z wielu. Już nie błyszczysz, i stąd ta zawiść.

mogła być tylko jedna, właśnie taka jaką udzieliłem.

Chyba, że Ty lubisz jak ludzie Ci imputują coś co niekoczniecznie zgadza się z Twoimi intencjami bądź poglądami. Ja nie lubie ;)

Pewnie dlatego, że nie przywiązuję do tego wagi.

Przywiązuj jednak do tego wagę :wink: :wink:

Umiejętność poprawnego wysławiania się świadczy o klasie człowieka. Niekoniecznie o jego klasie może świadczyć posiadany dyplom.

A co do studiów prawniczych - zacznij takie - wykup wszystkie potrzebne książki, potem sukcesywnie dokupuj literaturę niezbędną do przygotowania się do egzaminów.

Czy chcesz przez to powiedzieć, że studiując logistykę i marketing nie trzeba kupować książek i podręczników?

Zacznij - sam się przekonasz ile to kosztuje.

Kto wie? Może rozpocznę. Oczywiście na uczelni państwowej :wink: :wink: :wink:

Ponadto sądzę, że uczelnie państwowe które jak cały czas sugerujesz ukończyłeś posiadają obfitsze księgozbiory biblioteczne niż uczelnie prywatne.

Uchyliłeś się od odpowiedzi na pytanie - czy te swoje studia kończyłeś wieczorowo czy też byłeś studentem studiów dziennych?

Chyba, że Ty lubisz jak ludzie Ci imputują coś co niekoczniecznie zgadza się z Twoimi intencjami bądź poglądami. Ja nie lubie
    zeby zostac dobrze odebranym trzeba sie jasno wyrazic , jak np.Magdzia, Ty masz z tym problem , zagalopowales sie i nie Wiesz jak to zakonczyc , a jak sie robi bledy , to najprosciej powiedziec , ze sie o to nie dba

Ponadto sądzę, że uczelnie państwowe które jak cały czas sugerujesz ukończyłeś posiadają obfitsze księgozbiory biblioteczne niż uczelnie prywatne.

Uczelnie panstwowe maja obfite ksiegozbiory,ale niestety najczesciej mozna z nich korzystac tylko na miejscu :( .

Ja w 1 miesiacu wydalam na ksiazki 750 zl wiec nie mow mi,ze to tanio i ,ze na innych kierunkach ksiazki tez tyle kosztuja :wink:

Maryjan

Watek nam sie troche rozplywa.Napisze wiec od nowa.

Sposob w jaki postawiles poczatkowe pytania,swiadczy o twojej kulturze.

Sposob w jaki odpisujesz na odpowiedzi,swiadczy o twojej kulturze.

Sposob w jaki uzywasz j.polskiego,swiadczy o twoim wyksztalceniu.

Sposob w jaki argumentujesz swiadczy,ze nie pamietasz co napisales w innych watkach tego forum.

Reasumujac:

Oburza mnie chamstwo.

Jezeli jestes zainteresowany innymi przywarami,ktore u ciebie zauwazam,to pisz.Chetnie odpowiem.