Thedax321 14.03.2019 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Witam wszystkich Z góry zaznaczam, że jestem nowicjuszem w tej kwestii dlatego bardzo bym prosił o wyrozumiałość. Przechodząc do sedna... Rozpoczynam docieplenie strychu u siebie w domu. Na chwilę obecną między krokwiami mam ułożone 15cm wełny. Z tego co się zorientowałem, aby ulozyc kolejną warstwę muszę zamontować w krokwiach wieszaki) np. Grzybkowe) i do nich włożyć profile do, których przykre płytę. Tutaj pojawia się moja watlipowsc... Jako że profil będzie wsadsony na zatrzask, to czy takie mocowanie utrzyma płytę Gk? Czy trzeba montować w ścianach bocznych dodatkowe profile, w które również będą wchodzić te, zamocowane do wieszaków? Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoteles 19.03.2019 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Profile przyścienne i przysufitowe to rzecz podstawowa. Pozwolą wyznaczyć ci płaszczyzny. W zasadzie to najpierw pownnieneś zamontować wieszaki grzybkowe, a następnie układać ocieplenie. Prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts