Bartas11 15.03.2019 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Witam. Jak w tytule, otrzymałem pozwolenie na budowę budynku gospodarczego na istniejących fundamentach. Czy wchodzi w grę ich całkowita rozbiórka i postawienie ich na nowo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.03.2019 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 W identycznych wymiarach tak, ale jaki to ma wszystko sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartas11 16.03.2019 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Ogólnie poprzednie fundamenty widocznie się nie nadawały. Problem polega na tym, że zakupiłem w tamtym roku w Listopadzie działkę, sąsiadująca z działka, na ktorej owe pozwolenie otrzymano. Problem w tym że budynek ma stać zaledwie 30cm od mojej granicy i ma być to stajnia dla koni. Pozwolenie otrzymali w 2015 roku w październiku, do tego czasu wyczyścili stare fundamnty i pozostałości po budnyku gospodarczym i planują w tym samym miejscu postawić wspomniany obiekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dhamum2 11.07.2024 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2024 Możesz uzyskać pozwolenie po fakcie. Jeśli wiesz z wystarczającą pewnością, że Twoje prace budowlane mieszczą się w granicach przepisów, a inne pobliskie firmy wykonują identyczne prace. Dokładnie tak zachowuje się jeden z moich sąsiadów, przyspieszył wiele prac na swojej posesji, bo nie musiał czekać 6 tygodni, aż jakiś bezczynny urzędnik samorządowy podpisze się pod każdą sprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts