przemeks19 16.03.2019 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Witam Czytałem trochę forum ale nie znalazłem konkretnych odp. Chodzi o blaszak 3x5 a dokładnie o jego kotwiczenie do podłoża nie STAŁEGO. W tym jest problem. Pod blaszak mam w całości wyłożone płytami chodnikowymi 50x50x7 Problem jest taki że ten blaszak jest tymczasowo i dlatego te płyty zamiast byc przytwierdzone podsypka cementowo piaskowa są tylko zasypane piachem. Czyli płyty nie trzymają się tego podłoża praktycznie w ogóle. No i mam dylemat... Czy dać kotwy i przymocować do 8 płyt t.j 8x ok.30 kg = około 240 kg. Czy to wystarczy?? Czytałem też i prętach żebrowanych wbitych w ziemię... Myślałem kupić 12 fi żebro i wbić na 70 cm w ziemię i wygiąć końcówkę w 90 stopni i docisnąć konstrukcje. Może to rozwiązanie?? Co myślicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 16.03.2019 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Temat wałkowany już kilka razy, poszukaj lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts