piot_L 07.12.2001 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2001 Chciałbym założyć jakiś system, który mógłby utrzymywać wilgotność w pomieszczeniu na poziomie ok 50-60%. Czy jest jakiś system który to umożliwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia 11.12.2001 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2001 Jakiś czas temu w piwnicy nowo wymalowanego budynku pojawiła mi się woda na ścianach. Nie bardzo wiedziałam jak ją z tamtad trwale usunąć. W wyszukiwarce w internecie wstukałam osuszanie i wyświetliły mi się namiary do firmy, która proponuje różnego rodzaju sprzęt osuszający oraz taki, który utrzymuje stałą wilgotność powietrza. Niestety nie pamiętam adresu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogo 11.12.2001 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2001 Co macie na myśli system osuszania. Chcecie osuszać ściany ?, czy może nie wiecie że zwykły klimatyzator nawet taki przenośny osusza powietrze (zmniejsza jego wilgotność). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.09.2002 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2002 Odświeżę temat, bo przyglądałem się w wakacjom przenośnym klimatyzatorom. Otóż instukcja mówi o suchym powietrzu ... przy wyłączonym chłodzeniu, a nie mówi nic o wilgotności powietrza przy załączonym. O ile się nie mylę to chłodzenie w przenośnych klimatyzatorach następuje przez odebranie energi z pomieszczenia do odparowania wody. A może są jakieś triki? Np. ten z solą, która wiąże wilgoć? Może ktoś wie coś więcej o przenośnych klimatyzatorach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts