Gość 08.08.2002 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 Wkrótce dokonam odbioru budynku od dewelopera. Pomóżcie, jak to dobrze zrobić, na co zwrócić uwagę?????????? Wiem, że mam otrzymać z dokumentacji:1. dokumentację odbioru przyłączy 2. protokołu odbioru budynku3. protokół szczelności wod-kan4. Dziennik Budowy lub ksero Dziennika Budowy5. Oświadczenie kierownika budowy o zgodności wykonania obiektu budowlanego z projektem budowlanym i warunkami pozwolenia na budowę, przepisami i obowiązującymi polskimi normami Czy mam się jeszcze o coś upominać??? (np. inwentaryzację geodezyjną powykonawczą). I jak dobrze sporządzić protokół usterek (czy kogę żądać od developera umycia okiem ???? - są strasznie wypaprane i widzę w wielu uszkodzenia, ale nie potrafię ocenić tego przed umyciem - może jest uszkodzeń więcej). Pomóżcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypel 08.08.2002 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 Weź do odbioru inspektora nadzoru, mojemu koledze wymalazł ponad 90 usterek w odbieranym mieszkaniu, wtym takie, które usterkami sie nie wydawały np. sciany były pobielone (mimo, ze w umowie tego nie było), więc hurra zrobili coś za darmo, ale niestety po to, aby ukryć złe wykończenie tynków. Te pare złotych na inspektora to niewielki koszt, a może Ci zaoszczędzić sporo problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2002 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 Z papierkow przydalby sie jeszcze protokol z testow zabezpieczenia roznicowego (elektryka). Napewno zazadaj inwentaryzacji powykonawczej - jest potrzebna do zgloszenia zakonczenia budowy w organie wydajacym pozwolenie (gmina, powiat). Do tego moga byc potrzebne jeszcze inne papierki, najlepiej dowiedz sie jakie w tym miejscu, sa rozne zwyczaje.Popieram pomysl z inspektorem. wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts