karol777 17.03.2019 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Cześć.Za 2 miesiące będę odbierał bliźniaka od developera. W prospekcie mam zapisane, że dostępne media to "woda, prąd, gaz".Jako źródło wody ma być studnia głębinowa (z tego co się dowiedziałem jedna studia w której będą 2 oddzielne pompy z 2 zasilaniami dla każdego z bliźniaków swoja. Tylko teraz zastanawia mnie jedna rzecz. Nigdzie nie mam zapisu, że ta woda będzie zdatna do picia.Jak to wygląda od strony dewelopera? Czy może dostarczyć wodę, ale niezdatną do picia? Tzn, że będę musiał na swój koszt kupować jakiś system uzdatniania wody? Czy stwierdzenie, że będzie woda oznacza, że ta woda ma być zdatna do spożycia?Zapytałem ostatnio dewelopera czy badał tą wodę, powiedział, że nie oraz ze zbada.Ale nie mam pewności czy faktycznie zbada wodę z mojej studni, czy jakąś inną dla której wyniki będą pozytywne. Jak to wygląda wszystko w świetle prawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 17.03.2019 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Ten budynek bedzie oddany do uzytkowania? Cos kojarze ze przy studni glebinowej do odbioru trzeba dostarczyc jakies badania wody. Annatulipanna cos takiego chyna pisala. Tak czy inaczej ja bym to sprawdzil we wlasnym zakresie bo studnia prawie zawsze wymaga stacji uzdatniania a to troche kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysbud 22.03.2019 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 zawsze możesz sprawdzić w sanepidzie we własnym zakresie i będziesz pewny co będziesz miał po zakupie. Ja pobierałem do badania sam wodę według instrukcji i oddałem im do badania. Koszt chyba ponad 100zł dokładnie nie pamiętam. Lepiej samemu wcześniej sprawdzić co masz niż wejść na minę. Masz w piwnicy swój własny zestaw hydroforowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts