DarekS4 17.03.2019 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Cześć. Nie znalazłem info o starych fundamentach więc mam kilka pytań. Wykonawca który ma mi położyć styropian i tynk powiedział ze na północnej ścianie mam za bardzo podmokły grunt i za bardzo wilgotną ścianę. Zdecydowaliśmy że konieczne będzie zrobienie drenażu działki (opaski) odprowadzenie wody z rynien też do studzienek i do zbiornika bo aktualnie wylewa się wszystko na grunt i wykonanie termo i hydroizolacji fundamentu. Fundamentu jeszcze nie odkopałem ale wiem ze to jest zalane w ziemi korytu. Nie wiem jaką ma głębokość ale przypuszczam że skoro jest piwnica pod połowa domu to zrobili fundament min 2 - 2,5m. i będzie on mega nie równy bo pamiętam jak dawno temu z ojcem wykuwaliśmy kawałek fundamentu i to był krzyż pański. Chciałbym po uprzednim wyczyszczeniu i zrobieniu hydroizolacji trysnąć fundament pianą PUR zamknięto komórkową. On jest podobno dużo droższa albo inaczej .. Cena1m2 25cm gr. otwarto komórkowej odpowiada 5cm zamknięto komórkowej. Jakie właściwości ma 5 cm ?? Czy musze mieć np. 10cm gr jak to się ma do Styroduru. Chce to zrobić dobrze ale nie spędzić na tym pół roku. A metrów mam sporo bo łącznie z garażem ok 70mb odkopać planuję w miejscach nie podpiwniczonych ok 1,5m a w podpiwniczonych zejść praktycznie do zera i po kawałku np. po 5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekS4 20.03.2019 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 ktoś coś doradzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts