Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak tu zrobić zamykana półkę?

siostra0202

Recommended Posts

lazienka pytanie.jpg

witam, mam problem z projektowaniem łazienki. Tu na forum są mądre głowy co dobrze kombinują w takich tematach więc może coś podpowiecie :) otóż mam tą dziurę pomiędzy wanną, kominem i blatem i chciałabym tam zrobić półki. 2 lub 3, zamykane, od wysokości blatu do powiedzmy wysokości, na której kończy się lustro, drzwiczki na dłuższym boku otwierane na prawo. Pod półki chciałabym wykorzystać tą przestrzeń ok 12,5x22cm, resztę po prostu zabudować. Jeśli ok. 12,5 to będzie trochę za mało to jeszcze do 5cm można wannę myślę przesunąć. Niby żaden problem, ale czy da się zrobić tak żeby z wierzchu ta półka była obłożona tymi samymi grafitowymi płytkami co są na ścianie (oba boki i drzwiczki też)? Na zdjęciu zrobiłam ją drewnianą w kolorze zbliżonym do płytek i wtedy pewnie bez problemu taka półkę się zrobi, ale własnie tego bym się chciała dowiedzieć czy da się zrobić te półki zachowując ciągłość materiałów czyli płytek które są na ścianie. (To coś w kolorze "pomarańczowego drewna" to też płytki tylko drewnopodobne). Będę wdzięczna za wszelkie sugestie :D