pawelwol 18.03.2019 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Witam serdecznie,Posiadam taras ze spadkiem. Warstwy to: - membrana PCV- jastrych spadkowy- folia PCV- styropian- papa- wylewka- plyta balkonu Zostałem z takim rozwiązaniem i w sumie nie wiem, w jaki sposób mogę wykończyć taki taras do uzytku. Płytek nie przykleję, bo będzie się to wiązać z zerwaniem membrany przy np. zrywaniu plytek.Zastanawiałem się nad deską tarasową, ale trzeba umocować legary w ścianie i podłożu, a to wiąże się z dziurawieniem membrany i wnikaniem wilgoci w strop.Myślałem nad tarasem wentylowanym, ale taras ma spadek i nie wiem, czy z czasem mi się on nie będzie z tego powodu zsuwał do krawędzi.Krawędź tarasu mam też zakończoną pasem nadrynnowym, więc nie ma możliwości, aby "zablokować" płytki przed zsunięciem, czy też zasłonięcia dylatacji. Bardzo prosiłbym o pomoc w wyborze rozwiązania. Z góry dziękuję.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts