gp69 18.03.2019 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 (edytowane) Dzień dobry, mam rozprowadzoną i zalaną "chudziakiem" kanalizację. Okazuje się, że trzeba przesunąć kibelek o jakieś pół metra. Orientacyjny schemat wygląda tak jak na rysunku. Pomarańczowym kółkiem zaznaczyłem aktualne podejście rury 110, a zieloną strzałką kierunek, w którym muszę przenieść kibelek. Pytanie: czy mogę tam wpiąć kolanko 67,5 lub 45 stopni i pod takim kątem podejść rurą do stelaża WC Geberit ? Droga tej rury byłaby dość karkołomna, bo (patrząc z góry) robiłaby ona zakręt 135 stopni. Z góry dziękuję za opinie. Ps. Rozkuwanie "chudziaka" nie wchodzi w grę. Jest to 15 cm betonu B20. Ścianki działowe też są już zrobione. Edytowane 18 Marca 2019 przez gp69 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/246022-zmiana-podej%C5%9Bcia-czy-to-zadzia%C5%82a/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts