Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt domu "Bono"

Recommended Posts

Witam wszystkich budujących.

Przyszedł i czas na nas aby rozpocząć budowę własnego domu. Razem z Żoną zdecydowaliśmy się na budowe domu "Bono" z biura projektowego http://www.archetyp.pl i dodatkowo garażu wolnostojącego "G 35,64 m" na dwa stanowiska z biura projektowego http://www.domek.net.pl

Bono-k6_big.jpg

resize$915-915-1 (1).jpg

Działkę mamy własną :-) 20 arów , 105 m długą i 19 m szeroką i właśnie dlatego padł wybór na "Bono". Parteróweczka z wejściem od południa. Budować będziemy systemem gospodarczym, a z ekpi budowlanych będziemy brali załogę do wykonania dachu , reszta w własnym zakreśie.

Całą impreze rozpoczęliśmy w zeszłym roku we wrześniu 2018 pomiar działki, wybór projektu , decyzje odnośnie zmian w projekcie, adaptacja.

Na chwile obecną czekamy na pozwolenie na budowe. Papierki oddane do starostwa 14.03.2019 niestety 60 dni trzeba czekać.

Do tego czasu bedziemy przygotowywać działkę do prac ziemnych. Utwardzenie drogi dla ciężkich sprzętów takich jak pompo grucha , czy późniejsze dostawy materiałów na ściany i dach. Jest to aż 26 m drogi gdyż tyle mamy odsunięty dom od granicy działki , a jego długość to też 16,5 m i grucha z "drogi" tego nie zaleje.

Edytowane przez Dante1986
Zmiana tytułu

Elektrownia

15.03.2019 złożyłem wniosek do Tauron'a o wykonanie przyłącza docelowego. Teraz muszę czekać na warunki przyłączeniowe do 30 dni i z informacji jakich mi udzielono to do roku czasu zostanie wykonane przyłącze lub w cześniej w zależności od warunków technicznych, a z racji tego iż kabel energetyczny idzie w granicy mojej działki myślę że się elektrownia postara i wcześniej zrobi przyłącze ;-)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

No cóż dziś przyszły warunki przyłączenia z Taurona, niestety prąd będzie dopiero 09.10.2020 tak więc budowa będzie na agregacie , no chyba że sąsiad użyczy to będzie inaczej.

Puki co dzisiaj nabite zostały "paliki" aby w poniedziałek kopara mogła ściągać wierzchniówkę. Jutro montaż kibelka na działce.

• 1 month później...