Dante1986 18.03.2019 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 (edytowane) Witam wszystkich budujących. Przyszedł i czas na nas aby rozpocząć budowę własnego domu. Razem z Żoną zdecydowaliśmy się na budowe domu "Bono" z biura projektowego http://www.archetyp.pl i dodatkowo garażu wolnostojącego "G 35,64 m" na dwa stanowiska z biura projektowego http://www.domek.net.pl Działkę mamy własną 20 arów , 105 m długą i 19 m szeroką i właśnie dlatego padł wybór na "Bono". Parteróweczka z wejściem od południa. Budować będziemy systemem gospodarczym, a z ekpi budowlanych będziemy brali załogę do wykonania dachu , reszta w własnym zakreśie. Całą impreze rozpoczęliśmy w zeszłym roku we wrześniu 2018 pomiar działki, wybór projektu , decyzje odnośnie zmian w projekcie, adaptacja. Na chwile obecną czekamy na pozwolenie na budowe. Papierki oddane do starostwa 14.03.2019 niestety 60 dni trzeba czekać. Do tego czasu bedziemy przygotowywać działkę do prac ziemnych. Utwardzenie drogi dla ciężkich sprzętów takich jak pompo grucha , czy późniejsze dostawy materiałów na ściany i dach. Jest to aż 26 m drogi gdyż tyle mamy odsunięty dom od granicy działki , a jego długość to też 16,5 m i grucha z "drogi" tego nie zaleje. Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez Dante1986 Zmiana tytułu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dante1986 19.03.2019 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 (edytowane) Elektrownia 15.03.2019 złożyłem wniosek do Tauron'a o wykonanie przyłącza docelowego. Teraz muszę czekać na warunki przyłączeniowe do 30 dni i z informacji jakich mi udzielono to do roku czasu zostanie wykonane przyłącze lub w cześniej w zależności od warunków technicznych, a z racji tego iż kabel energetyczny idzie w granicy mojej działki myślę że się elektrownia postara i wcześniej zrobi przyłącze Edytowane 19 Marca 2019 przez Dante1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dante1986 29.03.2019 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 (edytowane) No i jest po 14 dniach od złożenia wniosku na budowe w dniu dzisiejszym w Starostwie odebraliśmy decyzję z pozwoleniem na budowe Jeszcze 2 tyg i wbijamy "łopatę". Teraz rozpoczynane będą przygotowania gruntu i dowóz stali. Edytowane 31 Marca 2019 przez Dante1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dante1986 12.04.2019 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) No cóż dziś przyszły warunki przyłączenia z Taurona, niestety prąd będzie dopiero 09.10.2020 tak więc budowa będzie na agregacie , no chyba że sąsiad użyczy to będzie inaczej. Puki co dzisiaj nabite zostały "paliki" aby w poniedziałek kopara mogła ściągać wierzchniówkę. Jutro montaż kibelka na działce. Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez Dante1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekhtc85 18.05.2019 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2019 Ten pół roczny termin na przyłącze to jakiś żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 19.05.2019 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Witam Projekt bardzo funkcjonalny, prosty i tani w budowie. Najlepiej dodajcie rzut parteru do pierwszego postu, ułatwi to komentowanie czytającym. Życzę powodzenia i szczęśliwego wyboru wykonawców. Ja na prąd czekałem dwa lata . Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts