gigipawel 19.03.2019 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Witam. Buduję garaż z płyt betonowych. Chciałbym wzmocnić słupek betonowy w Dołku. W przyszłości chce wylać płytę po zawiązaniu słupków. (Być może będę wylewał to na raty czyli to co mi zostanie z budowy domu). Proszę doradzicie jak można by było zrobić jakieś zbrojenie żebym konstrukcja była stabilniejsza. Słyszałem o przypadkach gdzie słupki się przekrzywiały. A tak poza tym to chętnie wysłucham rad jak ustawiać Słupek w dołku do poziomu Za wszystkie podpowiedzi dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilankro 09.07.2024 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2024 Nie sądzę, bo zrobienie dużego nalewu oznacza, że muszę zatrudnić finiszerów i kto wie, za ile tysięcy będą chcieli mnie oskubać. Wykonywanie mniejszych, łatwych do wykonania nalewek umożliwia mi majsterkowanie. A jeśli zdarzy się gorszy przypadek, gdy nie będę zadowolony z jakości wykończenia pływającej części płyty, pozbędę się jej i zacznę od nowa lub/i kogoś zatrudnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts