Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.Mam dach dwuspadowy o powierzchni 220 m2 (w tej chwili jest pełne deskowanie i papa) i bym chciał położyć blachodachówke na wiosne plus oczywiście obróbli blacharskie i orynnowanie, a także bym chciał zrobić dwie lukarny z drzewa (które do tej pory nie zostały wykonane, ale wszystko jest do nich przygotowane-cały materiał) i jeszcze założyć taką jętke ozdobną na zewnątrz budynku z jednej strony i do tego taki pionowy bal (niewiem jak to się fachowo nazywa-chyba miecz czy jakoś tak) i jeszcze dwa po bokach w kształcie litery V (niewiem czy ktoś mnie zrozumiał, ale mam nadzieje że tak :D )

Ile by za to wszystko kosztowała robocizna???

Tego lata - prosty dach dwuspadowy, ok. 190 m2 + rynny, cena 3200 + VAT. W cenie obsadzenie 3 okien dachowych i wyłazu.

Jestem zadowolony z jakości prac.

3200zł???To chyba nie drogo, a skąd oni są i czy robią na terenie Warszawy?Jaką kładłeś bleche i ile płaciłeś za nią?Ile Cię kosztowało wszystko tzn materiały+robota, dach, rynny, okna dachowe???

To ja chyba miałem lepszą ekipę.

Dach 520 m.kw., skomplikowany, 3 lukarny, 6 veluxów i dwa wyłazy, 130 mb rynien.

Robocizna tj. łacenie, folia paroprzepuszczalna i ułożenie blachy z obróbkami za uwaga ........... 10.000 PLN (dziesięć tysięcy) bez faktury.

Ekipa 4 ludzi z G.Kalwarii pracowała ok 10 dni. Realizacja sierpień 2004.

Chętnym mogę podać namiary.

vector

Anita, tobie również wysłałem, mi też wydawało się, że znalazłem tanio, ale....................

Piotr J, vector, czy wasze ekipy były w stanie wstęplować pieczątkę w gwarancję? Jeśli tak, to prześlijcie na priva namiary, kuzyn będzie jeszcze potrzebował dekarzy.

• 4 weeks później...
Witam.Mam dach dwuspadowy o powierzchni 220 m2 (w tej chwili jest pełne deskowanie i papa) i bym chciał położyć blachodachówke na wiosne plus oczywiście obróbli blacharskie i orynnowanie, a także bym chciał zrobić dwie lukarny z drzewa (które do tej pory nie zostały wykonane, ale wszystko jest do nich przygotowane-cały materiał) i jeszcze założyć taką jętke ozdobną na zewnątrz budynku z jednej strony i do tego taki pionowy bal (niewiem jak to się fachowo nazywa-chyba miecz czy jakoś tak) i jeszcze dwa po bokach w kształcie litery V (niewiem czy ktoś mnie zrozumiał, ale mam nadzieje że tak :D )

Ile by za to wszystko kosztowała robocizna???

Listopad 2004 Kobyłka k. Wa-wy - 5700 zł w cenie: pokrycie balachodachówką 240 m2 + obróbki+montaz orynnowania+ 2 okna dachowe+zrobienie wyłazu na dach+obróbka czpek na kominach +zrobienie parapetów

• 10 years później...