Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile płaciliście dekarzą za krycie dachu blachodachówką?

W-waBiker

Recommended Posts

Witam.Mam dach dwuspadowy o powierzchni 220 m2 (w tej chwili jest pełne deskowanie i papa) i bym chciał położyć blachodachówke na wiosne plus oczywiście obróbli blacharskie i orynnowanie, a także bym chciał zrobić dwie lukarny z drzewa (które do tej pory nie zostały wykonane, ale wszystko jest do nich przygotowane-cały materiał) i jeszcze założyć taką jętke ozdobną na zewnątrz budynku z jednej strony i do tego taki pionowy bal (niewiem jak to się fachowo nazywa-chyba miecz czy jakoś tak) i jeszcze dwa po bokach w kształcie litery V (niewiem czy ktoś mnie zrozumiał, ale mam nadzieje że tak :D )

Ile by za to wszystko kosztowała robocizna???

To ja chyba miałem lepszą ekipę.

Dach 520 m.kw., skomplikowany, 3 lukarny, 6 veluxów i dwa wyłazy, 130 mb rynien.

Robocizna tj. łacenie, folia paroprzepuszczalna i ułożenie blachy z obróbkami za uwaga ........... 10.000 PLN (dziesięć tysięcy) bez faktury.

Ekipa 4 ludzi z G.Kalwarii pracowała ok 10 dni. Realizacja sierpień 2004.

Chętnym mogę podać namiary.

vector

• 4 weeks później...
Witam.Mam dach dwuspadowy o powierzchni 220 m2 (w tej chwili jest pełne deskowanie i papa) i bym chciał położyć blachodachówke na wiosne plus oczywiście obróbli blacharskie i orynnowanie, a także bym chciał zrobić dwie lukarny z drzewa (które do tej pory nie zostały wykonane, ale wszystko jest do nich przygotowane-cały materiał) i jeszcze założyć taką jętke ozdobną na zewnątrz budynku z jednej strony i do tego taki pionowy bal (niewiem jak to się fachowo nazywa-chyba miecz czy jakoś tak) i jeszcze dwa po bokach w kształcie litery V (niewiem czy ktoś mnie zrozumiał, ale mam nadzieje że tak :D )

Ile by za to wszystko kosztowała robocizna???

Listopad 2004 Kobyłka k. Wa-wy - 5700 zł w cenie: pokrycie balachodachówką 240 m2 + obróbki+montaz orynnowania+ 2 okna dachowe+zrobienie wyłazu na dach+obróbka czpek na kominach +zrobienie parapetów

• 10 years później...