Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

środek do mycia tynku elewacji zewnętrznej

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 2 years później...
Witam,

do mycia elewacji dobrze sprawdza się BIOLIT https://kosbud.com.pl/produkty/biolit-srodek-do-usuwania-grzybow-i-porostow

Sposób mycia pokazany jest tutaj:

Pozdrawiam ;)

Do mycia elewacji najlepiej sie sprawdza firma specjalizuca sie w tym a nie jakies chemi ze sklepu budowlanego. Juz pare stow u was zostawilem a na wiosne sciany znowu zielone. Nie wciskajcie ludziom szajsu.

tutaj moj dom jest na filmie

Za calosc z impregnacja zaplacilem 2000 i mam spokoj, w tym roku chlopaki byli na kontroli maja byc jeszcze pod koniec roku. Wykupilem gwarancje na 2 lata i napewno przedluze.

Sam tez probowalem myc ina poczatku filmu widac jak sciama wyglada po waszej chemii a minelo kilka miesiacy, moze z 8 lub 9.

Liczac czas, chemie, prad to szkoda zachodu zeby myc samemu, juz nie wspomne o uszkodzonej elewacji i myjce. Takie pseudofachowe porady na waszym youtubie

Edytowane przez mariusz1972

Podłączam się do pytania. Mam tynk (silikat) pobrudzony zaciekami z balkonu (nie zrobiłem parapetów na balkonie jeszcze). Czy jest szansa czymś to zmyć czy jedynie malowanie ponowne ?

Da sie, u mnie firma to zrobila. W sklepie nie znajdziesz takiej chemii jak maja firmy czyszczace. Moze sprobowac plynem do naczyn prosto na zaciek, mi kiedys udalo sie plame z oleju tak zmyc z kostki.

tynki silikatowo-silikonowe kolor biały struktura ziarna, robione 5 lat temu, pytanie czy możecie ewentualnie polecić jakis sprawdzony środek do mycia jej?

i jak to wykonać ? pryskac nim elewację a następnie karszerem polecieć? nic się nie stanie? dzięki

ja juz zaczalem myc tak jak piszesz z chemia od kosbud czyli bolit. efekt taki, ze zaczal kruszyc sie tynk a elewacja zielona byla juz na wiosne czyli nawet roku nie wytrzymalo

• 2 years później...
  • 3 months później...
  • 2 weeks później...

Ja używałam takiego płynu, który był mega skuteczny i czyściliśmy elewację sami z mężem, ekipa to zawsze większy koszt :( https://ffbudowlany.pl/fine-factory-tynki-farby-grunty-kleje/443-cleanset-preparat-gleboko-penetrujacy-o-charakterze-biobojczym-5903641101967.html

Ściągnął mi cały brud i zielone porosty, mamy wokół domu mnóstwo drzew no i niestety ściany po czasie zaczynają porastać😪

W dniu 17.10.2024 o 08:39, Dora567 napisał:

mamy wokół domu mnóstwo drzew no i niestety ściany po czasie zaczynają porastać😪

Pianax ma system mycia i zabezpieczania. Po umyciu elewacji, można ją zabezpieczyć Glonpro- żeby porosty nie wracały. A cykliczny oprysk z Glonpro zażegna problem powracających mchów. Nie trzeba będzie co rusz myć, wystarczy "popsikać" opryskiwaczem i można zając się przyjemniejszymi sprawami :-)
Propsy za samodzielne załatwienie problemu!