fantomek24 20.03.2019 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 tynki silikatowo-silikonowe kolor biały struktura ziarna, robione 5 lat temu, pytanie czy możecie ewentualnie polecić jakis sprawdzony środek do mycia jej?i jak to wykonać ? pryskac nim elewację a następnie karszerem polecieć? nic się nie stanie? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 21.03.2019 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Podłączam się do pytania. Mam tynk (silikat) pobrudzony zaciekami z balkonu (nie zrobiłem parapetów na balkonie jeszcze). Czy jest szansa czymś to zmyć czy jedynie malowanie ponowne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 22.03.2019 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Karcher może zasysać przez rurkę wodę z jakiegoś pojemnika - spróbował bym wodą z dodatkiem rozpuszczonego mydła malarskiego (na fragmencie ściany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOSBUD 01.04.2019 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Witam, do mycia elewacji dobrze sprawdza się BIOLIT https://kosbud.com.pl/produkty/biolit-srodek-do-usuwania-grzybow-i-porostow Sposób mycia pokazany jest tutaj: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz1972 29.01.2022 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) Witam, do mycia elewacji dobrze sprawdza się BIOLIT https://kosbud.com.pl/produkty/biolit-srodek-do-usuwania-grzybow-i-porostow Sposób mycia pokazany jest tutaj: Pozdrawiam Do mycia elewacji najlepiej sie sprawdza firma specjalizuca sie w tym a nie jakies chemi ze sklepu budowlanego. Juz pare stow u was zostawilem a na wiosne sciany znowu zielone. Nie wciskajcie ludziom szajsu. tutaj moj dom jest na filmie Za calosc z impregnacja zaplacilem 2000 i mam spokoj, w tym roku chlopaki byli na kontroli maja byc jeszcze pod koniec roku. Wykupilem gwarancje na 2 lata i napewno przedluze. Sam tez probowalem myc ina poczatku filmu widac jak sciama wyglada po waszej chemii a minelo kilka miesiacy, moze z 8 lub 9. Liczac czas, chemie, prad to szkoda zachodu zeby myc samemu, juz nie wspomne o uszkodzonej elewacji i myjce. Takie pseudofachowe porady na waszym youtubie Edytowane 29 Stycznia 2022 przez mariusz1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz1972 29.01.2022 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2022 Podłączam się do pytania. Mam tynk (silikat) pobrudzony zaciekami z balkonu (nie zrobiłem parapetów na balkonie jeszcze). Czy jest szansa czymś to zmyć czy jedynie malowanie ponowne ? Da sie, u mnie firma to zrobila. W sklepie nie znajdziesz takiej chemii jak maja firmy czyszczace. Moze sprobowac plynem do naczyn prosto na zaciek, mi kiedys udalo sie plame z oleju tak zmyc z kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz1972 29.01.2022 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2022 tynki silikatowo-silikonowe kolor biały struktura ziarna, robione 5 lat temu, pytanie czy możecie ewentualnie polecić jakis sprawdzony środek do mycia jej? i jak to wykonać ? pryskac nim elewację a następnie karszerem polecieć? nic się nie stanie? dzięki ja juz zaczalem myc tak jak piszesz z chemia od kosbud czyli bolit. efekt taki, ze zaczal kruszyc sie tynk a elewacja zielona byla juz na wiosne czyli nawet roku nie wytrzymalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piecja 14.06.2024 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca Ja używam środka M&M + karcher i elewacja się lśni po takim czyszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej139 05.10.2024 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października https://pianax.com pianax system: chemia do mycia i zabezpieczenia elewacji. Na stronie dokładne instrukcje, jak samodzielnie umyć brudną elewację. Plus środki do zabezpieczenia, żeby mchy, glony i inne porosty nie wróciły przez kilka lat. Świetny support! Pewny efekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dora567 17.10.2024 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października Ja używałam takiego płynu, który był mega skuteczny i czyściliśmy elewację sami z mężem, ekipa to zawsze większy koszt https://ffbudowlany.pl/fine-factory-tynki-farby-grunty-kleje/443-cleanset-preparat-gleboko-penetrujacy-o-charakterze-biobojczym-5903641101967.html Ściągnął mi cały brud i zielone porosty, mamy wokół domu mnóstwo drzew no i niestety ściany po czasie zaczynają porastać😪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej139 22.10.2024 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października W dniu 17.10.2024 o 08:39, Dora567 napisał: mamy wokół domu mnóstwo drzew no i niestety ściany po czasie zaczynają porastać😪 Pianax ma system mycia i zabezpieczania. Po umyciu elewacji, można ją zabezpieczyć Glonpro- żeby porosty nie wracały. A cykliczny oprysk z Glonpro zażegna problem powracających mchów. Nie trzeba będzie co rusz myć, wystarczy "popsikać" opryskiwaczem i można zając się przyjemniejszymi sprawami Propsy za samodzielne załatwienie problemu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts