Rico_87 20.03.2019 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Dzień dobry.Mam w ogródku drewniany domek typu Castorama. W domku mała umywalka, która służy w zasadzie tylko do mycia rąk. Do tej pory pod umywalką mieliśmy postawione wiaderko które na koniec dnia się wylewało. Niestety nie mam możliwości podłączenia się pod ścieki.Pomyślałem, żeby do umywalki dołączyć normalną rurę odpływową, wystawić ją na zewnątrz i puścić w ziemię, ok 1.50m w dół, może i więcej. Rura była by w rurze osłonowej np 100, żeby ziemia jej nie zatkała. Czy Waszym zdaniem jest to dobre rozwiązanie czy macie może jakoś inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiterBo 22.03.2019 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 jak masz gdzie to możesz puścić kawałek ( 1-2 metry( rury drenarskiej zakopanej nawet w rabacie albo pod trawnikiem.. przecież tej wody nie leje się tyle aby nie zdołała jej odebrać i wchłonąć 9 ewnetualnie zrobić małą studnie chłonną :wykopać większy dołek wyłożyć geowłókniną wsypać gruz i rurę zakryć geowłókniną zasypać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rico_87 22.03.2019 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Dzięki, jest to jakieś rozwiązanie. Nie pomyślalem o drenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts