Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naprawa zniszczonego tynku

Recommended Posts

gips szpachlowy + gladz gipsowa nie byla zagruntowana do tynku od dewelopera i trzeba calosc zrywac

moj fachowiec od zrywania tego robil to recznie ale mocno pooral sam tynk ktory byl w bdb stanie, co teraz mam z tym zrobic?

powciskac gips szpachlowy w te dziury jakas mala szpachelka czy od razu jechac blichowka tylko czy wypelni mi ona idealnie te dziury? na 2 scianie przy zrywaniu dokopalismy sie do uniflota ktory kryl zalozone rok temu kable i tam juz widac gola cegle czyli tam tynku nie ma juz na 1cm

moje pytanko wiec jak to wszystko wyrownac zeby sie dorownac do orginalnego tynku ktory w wielu miejscach wciaz jest nienaruszony i wyglada jak nowka

35be21c4abd9292ee7806dc5e78c903e_big.jpg?1553115130

• 2 weeks później...

Szanowny Panie,

Przede wszystkim całą powierzchnię trzeba odpylić oraz dokładnie zagruntować. Może Pan to zrobić gruntem ACRYL-PUTZ® GU40. Następnym krokiem będzie uzupełnienie ubytków, a następnie nałożenie ostatniej warstwy, dzięki której ściany będą równe i gładkie. Rekomenduję wykorzystać gładź szpachlową ACRYL-PUTZ® ST10 Start. Gładź jest elastyczna, przyczepna do podłoża, łatwa w aplikacji oraz szlifowaniu. Nie wykazuje skurczu, wysycha w krótkim czasie, nie pęka nawet w grubych warstwach (do 3 cm – przy pojedynczych ubytkach), łatwo się szlifuje. Można ją zastosować jako „start” i „finisz” – do stworzenia warstwy podkładowej i wierzchniej.