rafalski321123 20.03.2019 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 gips szpachlowy + gladz gipsowa nie byla zagruntowana do tynku od dewelopera i trzeba calosc zrywac moj fachowiec od zrywania tego robil to recznie ale mocno pooral sam tynk ktory byl w bdb stanie, co teraz mam z tym zrobic? powciskac gips szpachlowy w te dziury jakas mala szpachelka czy od razu jechac blichowka tylko czy wypelni mi ona idealnie te dziury? na 2 scianie przy zrywaniu dokopalismy sie do uniflota ktory kryl zalozone rok temu kable i tam juz widac gola cegle czyli tam tynku nie ma juz na 1cm moje pytanko wiec jak to wszystko wyrownac zeby sie dorownac do orginalnego tynku ktory w wielu miejscach wciaz jest nienaruszony i wyglada jak nowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 23.03.2019 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Zagruntuj te ubytki ,wyrównaj gipsem MP-75 lub szpachlowym ,zlicuj gładzią ,przeszlifuj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.03.2019 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Szanowny Panie,Przede wszystkim całą powierzchnię trzeba odpylić oraz dokładnie zagruntować. Może Pan to zrobić gruntem ACRYL-PUTZ® GU40. Następnym krokiem będzie uzupełnienie ubytków, a następnie nałożenie ostatniej warstwy, dzięki której ściany będą równe i gładkie. Rekomenduję wykorzystać gładź szpachlową ACRYL-PUTZ® ST10 Start. Gładź jest elastyczna, przyczepna do podłoża, łatwa w aplikacji oraz szlifowaniu. Nie wykazuje skurczu, wysycha w krótkim czasie, nie pęka nawet w grubych warstwach (do 3 cm – przy pojedynczych ubytkach), łatwo się szlifuje. Można ją zastosować jako „start” i „finisz” – do stworzenia warstwy podkładowej i wierzchniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts