RW1972 21.03.2019 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Z konieczności zdecydowałem się na odpływ liniowy i prysznic bez brodzika. Niestety bardzo często, bez stałej przyczyny wysysana jest woda z odpływu - czasem spuszczę wodę w ubikacji z pojemnika 5 litrowego 8 razy pod rząd i nie wysysa wody z odpływu a czasem wystarczy opróżnienie umywalki z wody i woda jest całkowicie wyssana, co powoduje smród kanalizacyjny. Bloki są nowe (oddane do użytku w czerwcu 2018) i jeszcze nie całkiem zamieszkałe. Producent odpływu który został u mnie zamontowany i wykonawca który go montował twierdzą, że takich odpływów jak u mnie sprzedali i zamontowali wiele i nie mają żadnych reklamacji a przyczyna według nich może być w rurze głównej, sugerując niedrożność i wytwarzanie/nie wytwarzanie poprawnego ciśnienia. Zarządca budynku do którego pisałem podobno na dachu odetkał rurę, co trochę wydaje mi się pomogło ale niestety nie do końca. Czy przyczyny szukać w rodzaju zamontowanego odpływu czy w rurze głównej? Nie chciałbym dewastować nowej łazienki, nie mając pewności gdzie jest przyczyna. Dziękuję z góry za każdą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 22.03.2019 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Z konieczności zdecydowałem się na odpływ liniowy i prysznic bez brodzika. Niestety bardzo często, bez stałej przyczyny wysysana jest woda z odpływu - czasem spuszczę wodę w ubikacji z pojemnika 5 litrowego 8 razy pod rząd i nie wysysa wody z odpływu a czasem wystarczy opróżnienie umywalki z wody i woda jest całkowicie wyssana, co powoduje smród kanalizacyjny. Bloki są nowe (oddane do użytku w czerwcu 2018) i jeszcze nie całkiem zamieszkałe. Producent odpływu który został u mnie zamontowany i wykonawca który go montował twierdzą, że takich odpływów jak u mnie sprzedali i zamontowali wiele i nie mają żadnych reklamacji a przyczyna według nich może być w rurze głównej, sugerując niedrożność i wytwarzanie/nie wytwarzanie poprawnego ciśnienia. Zarządca budynku do którego pisałem podobno na dachu odetkał rurę, co trochę wydaje mi się pomogło ale niestety nie do końca. Czy przyczyny szukać w rodzaju zamontowanego odpływu czy w rurze głównej? Nie chciałbym dewastować nowej łazienki, nie mając pewności gdzie jest przyczyna. Dziękuję z góry za każdą opinię. Masz sasiadow nad soba? Spuszcza wode w WC i leci szybko na dol. Jesli doplyw powietrza do rury na dachu jest slaby do za ta spadajaca woda powstanie podcisnienie i wysysa Ci wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RW1972 24.03.2019 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Masz sasiadow nad soba? Spuszcza wode w WC i leci szybko na dol. Jesli doplyw powietrza do rury na dachu jest slaby do za ta spadajaca woda powstanie podcisnienie i wysysa Ci wode. Dziękuję, w takim razie jeszcze raz muszę porozmawiać z zarządcą budynku. Mieszkamy na ostatnim trzecim piętrze, nad nami tylko dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts