Marek-K. 22.03.2019 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Witam wszystkich forumowiczów! Chciałbym zrobić zagłówek z modułów (formatek z pianką, owatą i materiałem) z OSB (moduły 30cm x 50cm) i te wszystkie moduły będę przyklejone lub przykręcone do dużej płyty OSB 2500cm x 1250cm. Mam jednak dylemat z grubością płyt. W różnych poradnikach raz jest grubość na formatki tylko 10mm, a w innym znowu z grubej rury 22mm. Może już ktoś z Was robił taki zagłówek? Myślałem żeby tylną dużą płytę kupić 15mm, a te na moduły po 10mm. Tylko czy te płyty nie będą za cienkie i nie będą się giąć? Pozdrawiam,Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CADrysunki 06.09.2019 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 Możesz zastosować takie grubości płyt, a dodatkowo w poprzek dużej płyty, czyli w poziomie (od strony ściany), przykręcić kilka listew. W ten sposób wzmocnisz konstrukcję i zapobiegniesz odkształceniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts