husk 22.03.2019 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Dzień dobry,Mam pytanie o konieczność zmiany taryfy z G11 na zabudowanej działce rekreacyjnej na taryfę budowlaną. Mam aktualnie przyłącze do sieci, skrzynkę w płocie i budynek gospodarczy do którego nie jest doprowadzony prąd. Planuję rozpocząć budowę domu na tej działce i chciałbym uniknąć zmiany taryfy na budowlaną (koszty) czy zachodzi taka konieczność skoro działka jest już zabudowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 22.03.2019 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Rozumiem, że odbierasz już ten prąd? Ja rozpoczynam budowę domu i również podczas budowy będę korzystał z taryfy G11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 22.03.2019 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 A masz już w skrzynce licznik i podpisaną umowę? Jeżeli tak, to dalej korzystasz z tego prądu jak do tej pory w G11. Jak dopiero jest to przed Tobą to walczysz o G11 i nie dajesz sobie wcisnąć taryfy C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
husk 22.03.2019 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Mam umowę, licznik i z tego prądu już korzystam. Pytam, bo gdzieś wyczytałem, że korzystanie z taryfy "nie budowlanej" podczas budowy może skończyć się karą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonKc 22.03.2019 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 (edytowane) Kiedy kupowałem działkę pod budowę (a były to tereny popularne pod rekreację) znajomy z elektrowni polecił mi, żebym złożył o rekreacyjną i na takiej się wybudował. Ostatecznie plany się zmieniły i kupiłem później inną działkę pod budowę, więc na tamtej tylko postawiono mi skrzynkę, a energii nigdy nie zacząłem pobierać. Ale sądzę, że gdybym się wybudował na rekreacyjnej nie byłoby negatywnych konsekwencji, choć prawnikiem nie jestem. Ale gość świetnie się w temacie orientował od strony praktycznej i na minę by mnie raczej nie wsadził. Edytowane 23 Marca 2019 przez SzymonKc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts