Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tempertaura niższą jak 36stopni C na zaworze trodroznym przy kotle ekogroszek

Grzegorz87

Recommended Posts

Witam.

Posiadam kociol na ekogroszek, ktory musi miec temperature stala kotla 50-55 stopni C , tak reekomenduja firma i inni ludzie by kociol mial dlugą zywotnosc i by go szlak nie trafił.

Przy kotle mam zawor trojdrozny marki AFRISO , TAK WYGLADA:

[ATTACH=CONFIG]428359[/ATTACH]

https://allegro.pl/oferta/afriso-arv-386-zawor-trojdrogowy-6-4-trojdrozny-7371294881?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DIO_pla_dom_budownictwo&ev_adgr=Hydraulika+i+armatura+-+Instalacje+hydrauliczne+i+pozosta%C5%82e&ds_rl=1262523&gclid=Cj0KCQjwj9LkBRDnARIsAGQ-hUe58PepWGKf6UXi2QDRBay-uiQ8x2I2Xc9SSD8RslMRQ3fCpllixmMaAlZxEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Mam regulacje na zaworze jak widac w skali 0-10 lub odwrotnie 10-0, poniewaz plasticzek na zaworze jest sciagany by moc miec w odwrotna strone .

Otóż gdy ustawię na zaworze trojdroznym 0 to temperatura na grzejnikach pokazuje mi 36 stopni, dlaczego nie mogę zmniejszyc tej temperatury ? Jesli moge to jak to zrobic, zalezy mi na nieco nizszej temperaturze , niestety na kotle niechce zmniejszac temperatury ponizej 50 stopni ze wzgledow takich jak opisalem ponizej.

Pozdrawiam.