Grzegorz87 22.03.2019 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Witam. Posiadam kociol na ekogroszek, ktory musi miec temperature stala kotla 50-55 stopni C , tak reekomenduja firma i inni ludzie by kociol mial dlugą zywotnosc i by go szlak nie trafił. Przy kotle mam zawor trojdrozny marki AFRISO , TAK WYGLADA: https://allegro.pl/oferta/afriso-arv-386-zawor-trojdrogowy-6-4-trojdrozny-7371294881?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DIO_pla_dom_budownictwo&ev_adgr=Hydraulika+i+armatura+-+Instalacje+hydrauliczne+i+pozosta%C5%82e&ds_rl=1262523&gclid=Cj0KCQjwj9LkBRDnARIsAGQ-hUe58PepWGKf6UXi2QDRBay-uiQ8x2I2Xc9SSD8RslMRQ3fCpllixmMaAlZxEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Mam regulacje na zaworze jak widac w skali 0-10 lub odwrotnie 10-0, poniewaz plasticzek na zaworze jest sciagany by moc miec w odwrotna strone . Otóż gdy ustawię na zaworze trojdroznym 0 to temperatura na grzejnikach pokazuje mi 36 stopni, dlaczego nie mogę zmniejszyc tej temperatury ? Jesli moge to jak to zrobic, zalezy mi na nieco nizszej temperaturze , niestety na kotle niechce zmniejszac temperatury ponizej 50 stopni ze wzgledow takich jak opisalem ponizej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondensat 22.03.2019 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Zależy w jakiej funkcji ten zawór 3D zamontowany.Ma regulować temp.czynnika grzewczego idącego na instalację?Zdjęcia lub schemat instalacji potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 22.03.2019 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Gdzie przy kotle? Tak jak wyżej kolega napisał. Zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz87 22.03.2019 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 z prawej stony zaworu idzie goraca wody z pieca, z lewej idzie na bojler goraca woda a do gory na grzejniki i tym sie reguluje temperature na grzejniki Tak, jak wroce z pracy wrzuce zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts