miecio 301 08.03.2020 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 A nie masz np z gwarancją ceny, albo jeszcze czegoś innego nie wcisneli że będzie lepiej, słyszałem o takich przypadkachJa mam od 2017 dwukierunkowy i na żadnych f. nie było handlowej, zresztą nawet wcześniej, a mam tylko z 2016 też nic takiegoWyczytaj w swojej umowie za co masz takie opłaty, dzwoń na infolinie i może się da zrezygnować allbo chociaż jak ta umowa się skończy to nowa będzie tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 08.03.2020 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 Dużo czy nie dużo? jeżeli ta podwyżka za nic Co powiedzialbys jakby wprowadzili "daninę" za posiadanie instalacji w wysokości kilku złociszy za nic od każdej kWp/mc. Sciagnalbys panele czy posłusznie płacił? W zamian rozliczenie 1:1. Uważam że trzeba się cieszyć z tego co się ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 08.03.2020 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 A nie masz np z gwarancją ceny, albo jeszcze czegoś innego nie wcisneli że będzie lepiej, słyszałem o takich przypadkach Ja mam od 2017 dwukierunkowy i na żadnych f. nie było handlowej, zresztą nawet wcześniej, a mam tylko z 2016 też nic takiego Wyczytaj w swojej umowie za co masz takie opłaty, dzwoń na infolinie i może się da zrezygnować allbo chociaż jak ta umowa się skończy to nowa będzie tańsza No i wyszło może być 10 netto taniej, jest jakaś gwarancja ceny, ciekawe czy da się odkręcić czy do końca trwania umowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpiter79 08.03.2020 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 Do końca trwania cennika. Jeśli chcesz prędzej zrezygnować - płacisz kary. Tak jest w Tauronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 09.03.2020 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Ma ktoś jakiś namiar na kontakt z serwisem Huawei? Pytam bo podobno Huawei wydłużył za darmo gwarancję falowników do 10 lat. Chciałbym się dowiedzieć czy mój tez na to się łapie. https://solar.huawei.com/eu/contact . Poland Huawei Polska UL. DOMANIEWSKA 50, 02-672, Warsaw, Poland Hotline: 0080 03 38 88 888 Email: [email protected] https://solar.huawei.com/eu/news/Huawei-SUN2000-3-20KTL-Inverters-Offering-10-year-Warranty-in-Europe?fbclid=IwAR39KJN0LLli5H-bFw3-9lPG4amjYYPS_9bKL4enn1JWjQShyDkG7_0vbTk 06 Feb 2020 Huawei has been committed to providing state-of-the-art inverters, and most Huawei inverters come with a 5-year warranty. To give more assurance to customers who rely on high-performance products and world-leading technology from Huawei, Huawei has extended the warranty on the SUN2000-3-20KTL inverters from 5 years to 10 years in Europe. This product warranty policy is applicable to the following inverters: • SUN2000-3/4/5/6/8/10KTL-M0 • SUN2000-12/15/17/20KTL-M0 Inverters purchased in February 2020 or later come with a 10-year warranty. For earlier purchased inverters, the warranty period will also be changed to 10 years. We will release a notice at https://solar.huawei.com/ after updating the warranty period. Then, you can query the updated warranty period. For the specific warranty terms, please refer to the local warranty conditions and contact your local reseller/distributor if you have any questions. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 09.03.2020 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 (edytowane) Dzięki za info, miałem to samo wkleić bo wczoraj zobaczyłem na grupie na Facebooku. Niestety forum Muratora zdechło i byłeś szybszy. Edytowane 9 Marca 2020 przez kedlaw0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 09.03.2020 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Tam właśnie pytałem, bo tam siedzą firmy i więcej wiedzą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezabitowski 09.03.2020 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Panowie Waszym zdaniem Warto czekać, szukać i próbować zdobyć panele bifacial przy instalacji na gruncie na własnej konstrukcji? Kierunek to idealnie południe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 09.03.2020 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Panowie Waszym zdaniem Warto czekać, szukać i próbować zdobyć panele bifacial przy instalacji na gruncie na własnej konstrukcji? Kierunek to idealnie południe A po kiego wała Ci panele bifacial, jeśli instalujesz je na gruncie w orientacji południe? Ty wiesz gdzie i po co się takie panele montuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.03.2020 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 A po kiego wała Ci panele bifacial, jeśli instalujesz je na gruncie w orientacji południe? Ty wiesz gdzie i po co się takie panele montuje? Zależy od ceny paneli i od warunków terenowych. https://fotowoltaikaonline.pl/panele-bifacial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 09.03.2020 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Te panele po to są 2 stronne aby ustawiać je na dachach wsch-zach w orientacji pionowej wtedy prąd leci rano i po południu. Na instalacji na południe co 2 strona panela co będzie świeciło konstrukcja montażowa czy tylko cień pod panelami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.03.2020 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Np. to co się odbije od podłoża?Wg Ciebie lepiej jest ustawić panel w pionie żeby łapać światło z obu stron w zależności od pory dnie?Sądzisz, że te panele mają taką samą sprawność po obu stronach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 09.03.2020 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Np. to co się odbije od podłoża? To zasłoni konstrukcja, kable, itp. A trawa raczej słabo odbija światło słoneczne. Przy cenie około 1250 PLN/panel szkoda na niego pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.03.2020 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Dlatego trzeba odpowiednio przygotować podłoże. Na tym to polega.Jak by to nie działało to by nie było w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enermos 09.03.2020 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 (edytowane) Te panele po to są 2 stronne aby ustawiać je na dachach wsch-zach w orientacji pionowej wtedy prąd leci rano i po południu. Na instalacji na południe co 2 strona panela co będzie świeciło konstrukcja montażowa czy tylko cień pod panelami? Gdzieś ty takie info słyszał? Albo widział takie rozwiązanie? Ja czytałem, że bifaciale stosuje się z powodzeniem na instalacjach gruntowych - zwłaszcza tam gdzie kąt nachylenia jest niewielki (wyłapują światło odbite od podłoża). Edytowane 9 Marca 2020 przez enermos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 09.03.2020 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Gdzieś ty takie info słyszał? Albo widział takie rozwiązanie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.03.2020 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 [ATTACH=CONFIG]441582[/ATTACH] A możesz podać żrodło ? Kto, gdzie i dlaczego postawił taką,instalacje ? Bo nie widzę powodu, żeby takim ustawieniem porgarszać uzyski modułu.... Przeczytaj sobie wyniki badań https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://yadda.icm.edu.pl/yadda/element/bwmeta1.element.baztech-1aca5dad-6ca3-424c-910d-1c427f44aec7/c/kurz_dariusz_analiza_94_2018.pdf&ved=2ahUKEwjzh_r73Y3oAhUsTd8KHahoCQIQFjABegQIBRAB&usg=AOvVaw2WzTmcdl65pR_JTcp2zu1- Fakt,,faktem - zysk w wysokości 20% nie jest współmierny z wyzszą cena, ale w wyjątkowych sytuacjach może być przydatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enermos 09.03.2020 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 [ATTACH=CONFIG]441582[/ATTACH] Polecam bardziej rzetelne źródła wiedzy. Szczerze mówiąc to mam wrażenie, że autor pomysłu też nie bardzo wiedział co ma na myśli... No ale może kiedyś zobaczę (nawet na zdjęciu) taką realizację i zmienię zdanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 09.03.2020 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 A możesz podać żrodło ? Jasne https://solsystem.pl/dwustronne-moduly-fotowoltaiczne-bifacial-co-to-jest/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.03.2020 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 (edytowane) Jasne https://solsystem.pl/dwustronne-moduly-fotowoltaiczne-bifacial-co-to-jest/ Szkoda, że nie pochwalili się taką realizacją postawionych na sztorc paneli Bo w necie widać tylko takie Edytowane 9 Marca 2020 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts