Tomasszz 23.03.2019 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Zakupiłem odpływ liniowy TECE do kabiny prysznicowej. Niestety po wylewaniu posadzki, odpływ się solidnie wybrudził od zaprawy cementowej (środek jest czysty, ale boki, górna krawędź i boki są obklejone). Pytanie czym to usunąć nie niszcząc odpływu. Jest jakiś środek chemiczny, który nie zareaguje ze stalą, rurami odpływowymi i uszczelkami? Proszę o nie udzielanie porad w stylu "trzeba było zabezpieczyć", albo "szukaj wykonawcy posadzki i niech Ci naprawi". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 23.03.2019 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Może pipsikola lub kokakola pomoże, poważnie nie żartuję. Zatkać odpływ i zalać na pewien czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.03.2019 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 (edytowane) namocz na dłuższą chwilę (połóż jakiś stary ręcznik nasączony solidnie wodą) i delikatnie zmywaj, powinno elegancko odchodzić, delikatnie żeby ziarnem piasku powierzchni nie porysować, nie szorujlatem tak "odzyskiwałem" jeden odpływ z nierdzewni po wstawieniu i zalaniu przez posadzkarzy-partaczy, wyjąłem, wyczyściłem i jak nówka poszedł w poprawne miejsce Edytowane 23 Marca 2019 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts