mlody90x 23.03.2019 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 udało się rozwiązać problem z drzwiami balkonowymi a teraz proszę o waszą radę jak poradzić siebie z drzwiami wejsciowymi, trochę informacji: nie mam jeszcze wylewki, nie mam wstawionych drzwi powoli przymierzam się do przygotowania wszystkiego pod wylewki wygląda to tak : drzwi wejściowe/ wiatrołap z ogrzewaniem podłogowym /drzwi na korytarz nad chudziakiem folia+ styropian 5 + 10 + wylewka 6cm drzwi firmy doorsey IBIZA jak zrobić żeby było dobrze, tzn chodzi mi o zrobienie prawidłowej izolacji żeby uniknąć mostka termicznego czy istnieją poszerzenia systemowe do drzwi wejsciowych ? nie moglem tego znaleźć a dopiero w poniedziałek będe w sklepie żeby dopytać a chcę poznać jeszcze wasze zdanie co i jak? czytalem trochę INTERNETY ale wiadomo co post to każdy inne rozwiązanie i spodobało mi się coś takiego drzwi będą zlicowane z ścianą zew z BK, w otwór na drzwi wkładam na sztorc STYRODUR grubości 4 cm który zachodzi pod ramę a od wew dojeżdzam wylewką, takim sposobem odizolowuję beton od zew i mam oparcie na progu z betonu (wylewki) poniżej foto jakbym to widział na czerwono drzwi niebieski wylewka szary styrodur czarne bk solbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabicak 26.03.2019 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 To z tym 40mm styrodurem, wylewka pod rogiem drzwi do wszystko rzeźbienie. Zastosuj po prostu ciepłą podwalinę (np, Klinaryt) lub dedykowane poszerzenia producenta (nie znam wiec nie wiem czy to ma). Zakotw to porządnie do chudziaka, przykljej folię EPDM i będziesz miał zrobione jak książka pisze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 08.04.2019 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Zobacz sobie na katalog CALa. Mają oni system TOP opierający się na Purenicie. Możesz też popatrzyć jak rozwiązał to Wikęd, który ma Klinaryt pod swoje progi. Możesz to połączyć z poszerzeniem podprogowym i oczywiście samym progiem. Jest sztywno i ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts