Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przygotowanie pod drzwi wejsciowe

Recommended Posts

udało się rozwiązać problem z drzwiami balkonowymi a teraz proszę o waszą radę jak poradzić siebie z drzwiami wejsciowymi,

trochę informacji: nie mam jeszcze wylewki, nie mam wstawionych drzwi powoli przymierzam się do przygotowania wszystkiego pod wylewki

wygląda to tak : drzwi wejściowe/ wiatrołap z ogrzewaniem podłogowym /drzwi na korytarz

nad chudziakiem folia+ styropian 5 + 10 + wylewka 6cm

drzwi firmy doorsey IBIZA

jak zrobić żeby było dobrze, tzn chodzi mi o zrobienie prawidłowej izolacji żeby uniknąć mostka termicznego

czy istnieją poszerzenia systemowe do drzwi wejsciowych ? nie moglem tego znaleźć a dopiero w poniedziałek będe w sklepie żeby dopytać a chcę poznać jeszcze wasze zdanie co i jak?

czytalem trochę INTERNETY ale wiadomo co post to każdy inne rozwiązanie i spodobało mi się coś takiego

drzwi będą zlicowane z ścianą zew z BK, w otwór na drzwi wkładam na sztorc STYRODUR grubości 4 cm który zachodzi pod ramę a od wew dojeżdzam wylewką, takim sposobem odizolowuję beton od zew i mam oparcie na progu z betonu (wylewki)

poniżej foto jakbym to widział

na czerwono drzwi

niebieski wylewka

szary styrodur

czarne bk solbet

drzwio.jpg

To z tym 40mm styrodurem, wylewka pod rogiem drzwi do wszystko rzeźbienie. Zastosuj po prostu ciepłą podwalinę (np, Klinaryt) lub dedykowane poszerzenia producenta (nie znam wiec nie wiem czy to ma). Zakotw to porządnie do chudziaka, przykljej folię EPDM i będziesz miał zrobione jak książka pisze.
  • Like 1

• 2 weeks później...