Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Serdecznie

W najblizszym czasie zamierzam zakupic sprzet do kuchni. Zamierzam kupic caly sprzet jednej firmy - lodowka szerokosc 54 + zmywarka szerokosc 45 + piekarnik szerokosc 60 - wszystko do zabudowy. U do Was moje pytanie - jaki sprzet byscie polecili. Odrazu mowie ze to nie ma byc sprzet z gornej pulki :D tylko poprostu dobry. Myslalem nas sprzetem firmy Gorenje.

Prosze o pomoc w wyborze.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pomijając firmę to zmywarkę polecam jednak 60.

Każda firma ma jednak coś trochę lepszego. Ja wybrałbym (w kolejności):

- lodówka: Elektrolux, Whirlpool

- zmywarka: Bosch/Siemes, Elektrolux, Whirlpool

- kuchenka: Amica, Whirlpool

Ja również polecam zmywarkę jednak 60 cm i firmy Elektrolux. Kupowałam w lipcu na allegro i jestem bardzo zadowolona. Co do lodówki się nie wypowiadam, choć mam ośmioletni polar. A kuchenka Amica- przynajmniej ja taką mam. Chwalą też Whirpool, ale nie znam.

Piec polecam -Amica ,płyta najlepiej np.w znaki zodiaku(ja taką mam i jest super),po prostu nie czarna.Łatwiejsza w utrzymaniu.

Lodówkę mam Whirpool,z dwoma agregatami i jestem b.zadowolona.

Zmywarka np. z Aristona z promocji i też jest ok(odpukać w niemalowane).

Tak naprawdę wszystko zależy od funduszy.Był już taki wątek i wychwalali co poniektórzy SMEG,AEG ,ale dla mnie Smeg np.to ceny z księżyca.

Dziekuje bardzo za pomoc , Wasze uwagi i propozycje. A co mozecie powiedziec o firmie Gorenje???
Ja przed swoimi zakupami czytałam w którymś wątku,że jest to ładnie opakowane gówienko.Sama miałam ochotę na lodówkę tej firmy,ale jak poczytałam to sobie odpuściłam.Poza tym ładnym opakowaniem,to podobno technologicznie żadna rewelacja.Jeśli chodzi o lodówki,odkurzacze to podobno najlepszy jest Elektrolux,tak przynajmniej twierdzi kilka osób,w tym fachowcy z którymi rozmawiałam.
Może zabrzmi to dziwnie, ale kierowałam się (po uwzględnieniu oczywiście parametrów technicznych, głośności i ceny) ... wyglądem. Stwierdziłam, że każda firma może wyprodukować bubla i to tylko przypadek, czy trafi on do mnie, czy do kogoś innego. Więc spośród sprzętu o podobnych cechach wybiorę ten, który najbardziej mi się podoba. Padło na Candy. To włoska firma, bardzo mało osób pisało o niej na forum, nie wiem dlaczego. Jestem zadowolona, ale używam dopiero 2 miesiąc. Mam tej firmy, piekarnik, płytę gazową, zmywarkę i okap. Lodówkę kupiłam Samsunga, bo tania i no frost. Jest najgłośniejsza ze wszystkiego :roll: , ale myślę, że lodówki w ogóle bywają głośne.

Ja mam lodówkę Elektroluxa i jest naprawdę cicha.Moja mama natomiast ma Candy i jest z niej niezadowolona bardzo,mrozi fatalnie,jest głośna.Ja swojego elektroluxa mam ustawionego na minimum na obydwu agregatach,a mrozi,że hej.

O Candy pan z serwisu ze sprzętem agd mówił mi,że ogólnie jest "delikatny" i raczej nie poleca.Chociaż moja mama ma pralkę z Candy i jest o.k.

A co mozecie powiedziec o firmie Gorenje???

Kolega zakupił od nich lodówkę, ale nie jest do końca zadowolony. Po pierwsze jest wykonana z cienkiej blachy, słabych plastików, w ogóle z materiałów dalekich od przysłowiowej już "niemieckiej solidności", do której on był przyzwyczajony. Po drugie wewnątrz było słabo naprawione pęknięcie w ściance, uszczelnione i bez niebezpieczeństwa przecieku itp., ale to jakoś tak... nie nastraja pozytywnie co do jakości produktów.

Witam,

Proszę doradźcie który sprzęt wybrać. Zastanawiam się na Whirlpoolem albo nad TEKA.

Moje typy to:

WHIRLPOOL:

Mikrofala AMW 535 IX

Piekarnik AKZ 498 IX

lub

Mikrofala AMW 480 IX

Piekarnik AKZ 472 IX

TEKA

Mikrofala TMW 22 BIT IX

Piekarnik HA 890 IX

Z góry dziękuje za Wasze opinie.

Pozdrawiam,

Gość tripper
wahalem sie miedzy Whirlpoolem i Teka, wygral Whirlpool, ale w rezultacie zupelnie inny model. do przedstawicielstwa Teki w Polsce nie moglem sie przez kilka dni z rzedu dodzwonic, stwierdzilem wiec, ze lepiej nie ryzykowac.

jesli chodzi o tekę to najlepiej uderzać do salonu teki na bartyckiej w 16a na górze

szybka dostawa

uważam ze teka to lepszy sprzęt niz whirlpool

a okapy maja super:) moce nie do pobicia w niektórych modelach

• 3 weeks później...
Słyszeliście coś o połączeniu Siemensa z Boschem jeśli chodzi o AGD??? :roll: Do nas doszły takie słuchy i teraz się zastanawiam ile w tym jest prawdy :-?

Siemens jest współwłaścicielem Boscha od wielu lat. Dla niedowiarków czarno na białym:

http://www.bosch.com/content/language2/html/2237.htm

Z ciekawości sprawdziłem też innego niemieckiego potentata:

http://www.aeg-haustechnik.de/index.php/en/1/1/unternehmen/portrait/geschichte/index.php

Pozdrawiam,

Sunao

prawda, prawda. juz jakis czas temu obie ktos kupil kogos. pislam Wam we watku o pralkach, ze kupilismy Siemensa, ktory notabene wyglada dokladnie tak samo jak Bosh.

http://siemens-home.com/details.asp?itemnum=WFXD5200UC#

http://www.boschappliances.com/category.cfm?cat_id=376